בכנס יועצי השקעות של בית ההשקעות מור שהתקיים בירושלים התייחס ניר צרפתי, אנליסט ראשי במור קרנות נאמנות, לשוק האג"ח הסוער - וציין כי "כאשר מניחים כי לדסק"ש אין שווי מאחזקתה בחברת אדמה שכנגדה עומד חוב גדול, ובנוסף היא נדרשת לשרת מידי שנה הוצאות ריבית והנהלה של מעל ל-300 מ’ ש"ח ללא דיבידנדים משמעותיים מחברות הבת, הרי שמדובר בחוב בעייתי".
צרפתי התייחס גם לחברה האם אי.די.בי ואמר כי "נכון לעכשיו, בעלי האג"ח מסתמכים על ההזרמות של בעלי השליטה, אבל משקיע צריך לשאול את עצמו, איזו סיבה יש לבעלי השליטה להמשיך ולהזרים עוד כסף".
אלי לוי, מנכ"ל מור קרנות נאמנות ציין כי "אחד הגורמים שמסבירים את הנפילה של מניית אפריקה ישראל בשבוע האחרון הוא פתיחתו של קניון מסחרי גדול המתחרה בזה של חברת אפריקה ישראל ואף נמצא בתפוסה גבוהה. בנוסף, ישנו הפיחות במטבע הרובל שגרם לשווי הנכסים לרדת בצורה חדה ועלול להפוך לכדור שלג שיגדל".
לוי התייחס גם להנפקות האג"ח של חברות הנדל"ן האמריקאיות בבורסה בתל אביב וציין כי קיימת אי וודאות רבה לגבי סיטואציות של הסדרי חוב בחברות אלו. לדבריו, כאשר נכס של חברה כזו יכנס לסחרור ועלול להיות מעוקל על ידי הבנקים, סביר להניח שה-recovery לא יהיה מלא.
בהמשך הכנס, התייחס צרפתי לשוק ההון הישראלי, וציין כי "רוב המדדים בשוק המקומי נמצאים במגמה שלילית. אפשר לתלות את זה במצב הגיאופוליטי או ברגולציה אבל בסופו של דבר נוצרות פה הזדמנויות להשקעה במחירים מעניינים וישנן חברות גלובליות שחשיפתן לכלכלה המקומית נמוכה. צרפתי ציין את מניית איי.די.איי ביטוח ישיר כבעלת מודל עסקי נכון עם תוצאות גבוהות ורווחיות. בנוסף ציין חברת פרוטרום, שביצעה רכישות אשר אפשרו לה לצמוח ואת חברת סאפיינס שצומחת בקצב גבוה של 17%.
שי מאור, סמנכ"ל השקעות במור קרנות נאמנות, התייחס לשוק הבנקאות ואמר כי "סקטור הבנקים מומלץ להשקעה - הבנקים נסחרים כיום בממוצע במכפילי הון של 0.75 ומייצרים בממוצע בין 9%-10% תשואה על ההון. חשוב לציין שמצד אחד קיימות הפרשות נמוכות ורווחי הון שאינם מייצגים אך מצד שני קיימת ריבית נמוכה שצפויה לעלות ולהעלות את המרווח הפיננסי ומנגד אנחנו רואים גידול בהלימות ההון ותיקי האשראי של הבנקים במצב טוב. מאור ציין לחיוב את בנק המזרחי שנסחר ב-0.85% על ההון ומייצר תשואה של 12%".
אלי לוי התייחס לסקטור נדל"ן המגורים בישראל, ואמר כי "נכון להיום, היזמים עבדו בשוק עולה, לא בטוח שזה יהיה השוק בשנים הבאות, יזמים ממונפים עשויים למצוא את עצמם בלחץ למכור דירות עקב מינוף גבוה בשוק שאין בו הרבה קונים, לכן צריך להיזהר מאפיק זה. מנגד, ציין לוי כי ישנן חברות נדל"ן עם בטוחות על פרויקטים שכבר קיבלו היתרי בניה ובהחלט אפשרי להשיג תשואות טובות אך עדיין מדובר באפיק מאתגר".
בסוף הדברים, ציין צרפתי גם את סקטור הגז שלדבריו מהווה אופציה מעניינת להשקעה, במיוחד כאשר מדובר בחברות שיניבו בעתיד תזרימים גבוהים אך השוק עדיין לא מתמחר באופן מלא לעומתו, הסקטורים של קמעונאות המזון ושוק הסלולר עוברים טלטלה משמעותית. ישנה תחרות והשוק עובר התאמה, כאשר שווי משקל עדיין לא נראה באופק.