"בזירת המאקרו, כלכלת ארה"ב ממשיכה לצמוח, בעוד כלכלת גוש האירו מדשדשת. לפיכך, הריבית בארה"ב צפויה לעלות החל מסוף המחצית הראשונה של 2015 ואילו בגוש האירו, צפויים צעדים מרחיבים נוספים". כל עולה מדו"ח ועדת השקעות חו"ל.

 

כמו כן, עולה מהדוח כי מדדי המניות המובילים בארה"ב התאוששו באופן חד ויוצא מן הכלל מה-15 לאוקטובר, על רקע עונת דוחות חיובית ונתוני מאקרו חיוביים בארה"ב. עם זאת, הועדה מאמינה כי הריבית בארה"ב תועלה מהר משהשווקים מגלמים ולכן החליטה הועדה להעביר סכום השווה ל-5% מתיק הלקוח משוק המניות לנכסים אלטרנטיביים (פיקדונות מובנים בפרט). הועדה ממליצה, לפיכך, על השקעת 25% מתיק הלקוח במניות, כאשר ההקצאה הגיאוגרפית הנה: 60% ארה"ב, 30% אירופה ופסיפיק, 10% שווקים מתעוררים.

 

תשואות אג"ח ממשלת ארה"ב רשמו עליה, על רקע התמתנות החששות מהאטה בכלכלה העולמית. מנגד בגוש האירו נרשמה יציבות בתשואות. בוועדה ממליצים על החזקה של 30% מתיק הלקוח באג"ח ממשלתיות בדירוגי השקעה במח"מ של 4 שנים.

 

מאז דיון הועדה האחרון, המשיכו ועלו מרווחי התשואה בדולר ואילו מרווחי התשואה באירו ירדו, בפרט בטווחים הקצרים. אנו ממליצים על החזקה של 20% מתיק הלקוח באג"ח חברות תוך שמירה על מח"מ בינוני של עד 4.5 שנים. מתוכם, 15% באג"ח בדירוג השקעה (10% בקבוצת הדירוג A ו-5% בקבוצת הדירוג BBB) ו-5% מכלל התיק במגזר ה-HY באמצעות נכסים מנוהלים בלבד.

 

מרכיב המזומן בתיק המומלץ גבוה מדי לדעת חברי ועדת ההשקעות. לפיכך הועדה החליטה על צמצום מרכיב המזומן בתיק ב-5% לרמה של 10% מתיק הלקוח והעברת הסכום לנכסים אלטרנטיביים (פיקדונות מובנים בפרט).

 

סחורות ונכסים אלטרנטיביים- לאור שינויים אלה, הועדה ממליצה על השקעת 15% מהתיק בסחורות ונכסים אלטרנטיביים אחרים בדגש על פיקדונות מובנים. ממשלתי לא-צמוד בריבית קבועה (מח"מ 4 שנים בצורה סינטטית).

תגובות לכתבה

הוסיפו תגובה

אין לשלוח תגובות הכוללות מידע המפר את תנאי השימוש