יום המסחר הרביעי לשבוע זה בבורסה בתל אביב ננעל במגמה מעורבת עם עליות שערים קלות במדדים המובילים. מגמה מעורבת נרשמת גם בשוקי אירופה בשעה זו, והמגמה בוול סטריט שלילית בדומה לירידות השערים שנרשמו הבוקר באסיה. העליות של כ-0.5% שנרשמו בצהריים בת"א 25 נמחקו כמעט לגמרי עם הפתיחה בניו יורק.

 

במוקד המסחר המקומי עמד היום מבול דוחות רבעוניים מחברות גדולות, בהן קבוצת עזריאלי, הבינלאומי, פרוטרום, בזן ואפריקה נכסים, שהשפיעו על מניות אלה. מניות הארביטראז’ שבו הבוקר מניו יורק בפער ארביטראז’ חיובי. אלוט תקשורת בלטה על רקע תוצאות מחקר בתחום הענן, בזק המשיכה לככב על רקע יישום רפורמת השוק הסיטונאי עליה הוכרז בתחילת השבוע ותחילת מגעים למיזוג עם yes, וכן פייט ריכזה עניין בעקבות המלצה חיובית על המניה. מחזור המסחר בת"אהסתכם בכ-1.05 מיליארד שקל.

 

 כיל ניצבה בראש טבלת המחזורים בקרב מניות ת"א 100, בעקבות הצפה במכרה האשלג של אורלקלי ועל רקע הערכות כי סגירתו הזמנית עשויה לספק תמיכה נוספת למחירי האשלג שהתאוששו לאחרונה עקב ירידה במלאים. כמו כן, כיכבו במחזורים גדולים בזק שהחליטה לפתוח במגעים עם יורוקום לקראת מיזוג עם yes, פרוטרום על רקע הדוח החזק ולקראת הכניסה הצפויה לת"א-25, טבע שהשיקה אתמול מוצר חדש, פועלים  ופריגו . ת"א 25 ות"א 100 

 

אלרוב נדל"ן ואלרוב ישראל הובילו את העליות מבין מניות ת"א 100 בהמשך לדוחות. אחריהן בלטו בעליות אשטרום נכסים  וקרור שפרסמה אתמול דוחות, סלקום  וקמהדע . פוטומדקס הובילה את הירידות, ובעקבותיה בזן על רקע הדוח, פריון , דסק"ש והבת שופרסל בעקבות סקירה שלילית מלאומי, ואיזיצ’יפ.

 

מחוץ לת"א 100, כן פייט בלטה בעליה חדה בעקבות פרסום תכניות הפיתוח ואבני הדרך ל-2014-2015, ועל רקע המלצה חיובית שקיבלה אתמול מרות’. אייסקיור מדיקל, שהפתיעה אתמול עם הודעה על גיוס, המשיכה לרכז את עניין המשקיעים בירידות.

 

במרכז המסחר כאמור, שלל דוחות שפרסמו היום חברות גדולות: לקראת הכניסה למדד ת”א-25, מדווחת חברת פרוטרום על זינוק של 42% ברווחים ו-31% במכירות. הרווח הנקי ברבעון עמד על 24.2 מיליון דולר לעומת 17 מ’ ברבעון המקביל. המכירות הסתכמו בכ-211 מיליון דולר, בתרומת מוצרים חדשניים טבעיים שהשיקה החברה בשנים האחרונות.

 

אפסילון סבורים כי דוחות פרוטרום מצוינים, וממליצים "החזק" על המניה במחיר יעד 106 ש”ח. בן נבו שלם מעריך כי החברה תמשיך לחפש הזדמנויות ולבצע רכישות בעיקר בארה"ב ובשווקים מתפתחים, וצופה כי תסיים את השנה עם הכנסות של כ-830 מ’ דולר ו-EBITDA של 160 מ’.

 

הבנק הבינלאומי רשם גידול קל ברווח ל-146 מ’ שקל ברבעון השלישי; התשואה להון - 8.6%. הבנק יחלק דיבידנד במזומן לבעלי מניות הבנק בסך כולל של 55 מיליון שקל; בתשעת החודשים הראשונים של השנה הסתכם הרווח הנקי ב-426 מיליון שקל והתשואה להון ב-8.3%.

 

פסגות משפרים את תחזית הרווח לבינלאומי ומציינים כי הוא ”בנק דפנסיבי, אשר ערוך היטב להאטה במשק”. טרנס קלינגמן סבור כי הבנק נסחר בדיסקאונט יחסית גבוה ביחס לשווי הכלכלי וכי תוצאות הרבעון השלישי מעל הצפי, וממשיך בהמלצת "תשואת יתר" למניה.

 

קבוצת עזריאלי מדווחת על עליה חדה ברווחים ברבעון ומתחילת השנה. כמו כן חל גידול בפרמטרים התפעוליים: גידול של כ-3% ב-NOI מנכסים זהים, גידול של כ-1% במגזר הקניונים, כ-5% במגזר המשרדים וכ-8% במגזר חו"ל, גידול של כ-2% ב-FFO.

 

לידר מתלהבים מתוצאות עזריאלי, וסבורים כי החברה ”ערוכה היטב להתמודד עם האטה במשק”. ברורית פיין מציינת כי הדוח היה עוצמתי, ומעלה את מחיר היעד ל-135 שקל ואת ההמלצה על המניה ל"תשואת יתר".

 

בזן רשמה רווח של 15 מיליון דולר ברבעון השלישי. רווח נקי מנוטרל ברבעון הסתכם בכ-32 מיליון דולר לעומת הפסד מנוטרל של 77 מיליון ברבעון המקביל; מרווח הזיקוק המנוטרל ברבעון עמד על 5.1 דולר לחבית.

 

פועלים סבורים כי דוחות בזן מאכזבים, וצופים המשך ירידה במחירי הנפט לטווח הארוך. גלעד שריג מציין כי "לנוכח יכולתה של בזן למכור תמהיל תזקיקים בעלי מרווחים גבוהים יותר, אנו מעריכים כי קיים אפסייד נוסף במניה עד הגעתה למחיר יעד של 1.45 ש"ח בטווח הקצר".

 

 אפריקה נכסים מדווחת כי הרווח הנקי ברבעון השלישי גדל ל-131 מיליון ש”ח. כמו כן, החברה רשמה הכנסות רבעוניות של 101 מיליון שקל, לעומת 90.4 מיליון ברבעון המקביל אשתקד. בנוסף, הודיעה אפריקה נכסים כי אושר הסכם ביצוע עבודות בפרויקט ברומניה על-ידי הבת דניה רום.

 

ITGI הכריזה על הסכם לרכישת טכנולוגיה וקניין רוחני בתחום קרישי דם ומוח. המוצר הוא הזעיר ביותר לעומת המתחרים הגדולים בשוק, והוא פונה לשוק הנאמד ב-1 מיליארד דולר בשנה וצומח בקצב מהיר. עלות הפיתוח ורישום המוצר לשיווק מוערכת ב-2 מיליון ש"ח.

תגובות לכתבה

הוסיפו תגובה

אין לשלוח תגובות הכוללות מידע המפר את תנאי השימוש

  • 2
    סגירה מתחת לשיא הקודם 2041 בסנופי

    לדעתי תביא מכה למטה לפחות עד 2000, משם הכיוון הכללי הוא דשדוש במקרה הטוב או תיקון מתמשך בטווח הארוך. יש הרבה דוגמאות בהסטוריה שפריצת שווא כמו זו שעלולה להתברר היום הובילו למכה למטה, גם במניות, גם במדדים. ג.נ הכנסתי מנה קלה לשורט. תוך תקווה שאכן יסגור מתחת לרמה זו. אם יסגור מעל, אשקול צעדיי. בכל מקרה אני לא רואה עליות חדות בטווח הקרוב. בהצלחה לכולם. |35|
    למעבר להודעה בפורום לחץ כאן

    • newage
    • 19/11/2014 18:02
  • 1
    סגירה מתחת לשיא הקודם 2041 בסנופי

    לדעתי תביא מכה למטה לפחות עד 2000, משם הכיוון הכללי הוא דשדוש במקרה הטוב או תיקון מתמשך בטווח הארוך. יש הרבה דוגמאות בהסטוריה שפריצת שווא כמו זו שעלולה להתברר היום הובילו למכה למטה, גם במניות, גם במדדים. ג.נ הכנסתי מנה קלה לשורט. תוך תקווה שאכן יסגור מתחת לרמה זו. אם יסגור מעל, אשקול צעדיי. בכל מקרה אני לא רואה עליות חדות בטווח הקרוב. בהצלחה לכולם. |35|
    למעבר להודעה בפורום לחץ כאן

    • newage
    • 19/11/2014 18:02