יתרת החוב של המגזר העסקי ירדה בחודש יולי בכ-0.1% לרמה של כ-772 מיליארדי ש"ח. יתרת החוב של משקי הבית גדלה בכ-2.2 מיליארדי ש"ח (0.5%) ועמדה בסוף החודש על כ-422 מיליארדים. כך עולה מנתוני בנק ישראל שהתפרסמו לפני שעה קלה.

 

מהחטיבה למידע ולסטטיסטיקה בבנק נמסר, כי בחודש יולי ירדה יתרת החוב של המגזר העסקי בכ-0.7 מיליארדי ש"ח (0.1%-) לרמה של כ-772 מיליארדים. הירידה ביתרה נבעה ברובה מפירעון חוב נטו: פירעון הלוואות מהבנקים, אג"ח לא סחיר והלוואות לא בנקאיות. הירידה קוזזה בחלקה כתוצאה מגיוס הלוואות נטו מחו"ל ומהשפעת עליית מדד המחירים לצרכן ב-0.1%.

 

בשלושת החודשים האחרונים ניכרת חזרה למגמת הירידה בחוב של המגזר העסקי לבנקים, זאת לאחר עלייה בחודשים מרץ ואפריל. בחודש אוגוסט הנפיק המגזר העסקי (ללא בנקים וביטוח) אג"ח בשווי של כ-2.5 מיליארדי ש"ח, כולן באמצעות אג"ח סחיר - נמוך מממוצע ההנפקות בשבעת החודשים הראשונים של השנה שעומד על כ-3.7 מיליארד.

 

תגובות לכתבה

הוסיפו תגובה

אין לשלוח תגובות הכוללות מידע המפר את תנאי השימוש