מרבית נוסעי התחבורה הציבורית מתכוונים להשתמש בשירותי האוטובוסים והרכבות במידה והם יופעלו בשבתות ובחגים, כך עולה מסקר משתמשים מקיף וראשון מסוגו שערך ארגון "תחבורה היום ומחר" לקראת כנס יום תחבורה ציבורית שיערך השבוע. הסקר נערך לאורך חודשיים וכלל שאלוני עומק בקרב 615 נוסעים באזורי הארץ השונים ובחן את השימוש בתחבורה ציבורית ושביעות הרצון על פי מדדים שונים.

 

44% ממשתתפי הסקר הצהירו שבמידה ותופעל תחבורה ציבורית בשבתות וחגים הם בטוחים שישתמשו בה, 12% נוספים ענו שכנראה ישתמשו, 31% מהנשאלים לא יסעו בכל מקרה בשבתות ו-5% כנראה שלא יסעו.

 

בקרב משתתפי הסקר היו פערים גדולים בצורת ההשתכרות: 47% ממשתתפי הסקר הם שכירים ואילו רק 3% עצמאים, בדומה לאומדן התעסוקתי של נוסעי התחבורה הציבורית. 22% תלמידים או סטודנטים ו-13% פנסיונרים. 40% מהנשאלים הם "לקוחות שבויים" שמשתמשים בתחבורה ציבורית כי אין להם ברירה אחרת. נהגי הצפון זכו בסקר לציון גבוה על אדיבות ביחס לעמיתיהם מאזורי הארץ האחרים.

 

הסקר העלה תלונות על צפיפות ואיטיות, במיוחד במרכז הארץ ועל תחושת ביטחון אישי נמוכה של הנוסעים בירושלים. הנוסעים ציינו כי אינם יודעים כיצד להתלונן על השירות וחלקם סבורים שתלונות אינן מובילות לשיפור.

 

תוצאות הסקר יוצגו בכנס יום תחבורה ציבורית 2014 שיערך ביום חמישי, 18 בספטמבר, בסינמטק תל אביב בהשתתפות ראשי ענף התחבורה והעוסקים בתחום. הכנס המרכזי מאורגן כמידי שנה על ידי ארגון "תחבורה היום ומחר" העוסק בקידום השימוש בתחבורה ציבורית בישראל בשיתוף עם משרד התחבורה וחברות התחבורה הציבורית.

 

בנוסף יתארחו וישאו דברים חברי הכנסת שלי יחימוביץ’, ניצן הורביץ, דב חנין, תמר זנדברג וכן מיטל להבי, סגנית ראש עיריית תל אביב הממונה על התחבורה, יוסי דסקל, מנכ"ל בומברדייה ישראל ופרופ’ דוד מהלאל, יו"ר תחבורה היום ומחר.

 

בכנס תפרסנה תוכניות הפיתוח של התחבורה הציבורית בישראל לשנים הקרובות ותינתן התייחסות מיוחדת לפתרון הבעיות הקיימות במגזר הערבי בתחום זה וכן להנגשת התחבורה הציבורית לאנשים עם מוגבלויות.

 

בכנס תתארח מירב כהן, מנכ"ל אמון הציבור, שתציג מנגנון חדש לטיפול בתלונות הציבור על תחבורה ציבורית שישמש בסיס להפקת דירוג ענפי של מפעילי התחבורה הציבורית, מערך כללים לשירות ו"תו תקן" שאליו יוזמנו להצטרף המפעילים תוך התחייבות לשיפור השירות.

תגובות לכתבה

הוסיפו תגובה

אין לשלוח תגובות הכוללות מידע המפר את תנאי השימוש

  • 2
    100% היו בעד מערכת רכבות מצויינת

    ומדוייקת שרובה מתחת לקרקע מתחת עם תחנה בכל כמה עשרות מטרים על פני כל גוש דן, בתדירות של רכבת ל5 דקות שפועלת גם בשבתות חגים שישי לילה הכל. מישהו עושה משהו מועיל במדינה הזאת? לא. מחפשים פתרונות מטומטמים שרק מזיקים עוד יותר כמו הרכבת תקלה בעלות שאני אפילו לא סגור אם היא באמת יותר גבוהה משל רכבת תחתית. |18|
    למעבר להודעה בפורום לחץ כאן

    • Pyromancer
    • 16/09/2014 13:59
  • 1
    90% מתושבי הרחובות הראשיים

    היו עונים שהם לא רוצים רעש ובלגן של אוטובוסים גם ביום היחיד שבו הם נחים בבית... אבל אותם אף אחד לא סוקר, משום מה |35| (אגב, 56% מהנוסעים רוצים אוטובוסים בשבתות, מה עם כל השאר?)
    למעבר להודעה בפורום לחץ כאן

    • פרפרון
    • 16/09/2014 13:51