משרד האוצר מציג היום את תקציב 2015 לראש הממשלה. מהאוצר נמסר כי התקציב שומר על המסגרות הפיסקליות לרבות תוספת לתקציב הביטחון. התקציב מתכנס ליעד גירעון בשיעור של 3.18% מן התוצר ואינו כולל העלאת שיעורי מס.

 

במשרד האוצר גורסים כי לאור האינדיקטורים על האטה מסוימת בפעילות המשק אין זה נכון להעלות מסים. כמו כן מדגישים באוצר, כי המענה לדרישות מערכת הביטחון לתוספת תקציב צריך להתכנס תוך שמירה על מסגרת ההוצאה שנקבעה.

 

תקציב זה שהוכן על ידי אגף התקציבים מאוזן וכולל בתוכו מתן מענה לדרישות משרד הביטחון כמו גם לצרכים החברתיים האזרחיים. הנהלת משרד האוצר עובדת בשיתוף פעולה מלא עם שר האוצר והתקציב שמוגש משקף את צורכי המשק והכלכלה.

 

מנכ"לית משרד האוצר, יעל אנדורן: "אנו רואים חשיבות בשמירה על מסגרת ההוצאה. התקציב שיוצג לראש הממשלה משקף את האיזונים הנכונים בין יעד הגרעון, דרישות משרד הביטחון, וסדר יום אזרחי כלכלי״.

תגובות לכתבה

הוסיפו תגובה

אין לשלוח תגובות הכוללות מידע המפר את תנאי השימוש