המדד של חברת ERN לסליקת תשלומים בצ’קים, המציג את היקף השימוש בצ’קים בישראל, מציג עליה של כ- 19% בכמות העסקאות בצ’קים בכל הארץ אל מול ממוצע כמות העסקאות שנעשו במהלך מבצע "צוק איתן". בנוסף מציג המדד, עליה של 17% בהיקף סכום העסקאות בארץ לעומת הסכום הממוצע בתקופת המבצע.
נציין, כי בגובה העסקה הממוצעת חלה ירידה של כ- 2%. ירידה זו מאפיינת מצב של חזרה לשגרה בו ישנן יותר קניות, אבל סכום הקנייה נמוך יותר. בהתייחס לדרום הארץ המדד מציג עליה משמעותית ביותר של 25% בכמות העסקאות בצ’קים ועליה של 24% בהיקף סכום העסקאות בצ’קים לעומת תקופת מבצע "צוק איתן".
בענף הביגוד הורגשה בארץ עליה חדה של 30% הן בהיקף כמות העסקאות והן בהיקף סכום העסקאות, זאת מול הממוצע במהלך תקופת המבצע. בענף ההנעלה הורגשה עליה חדה אף יותר כאשר היקף כמות העסקאות עלה ב- 50% והיקף סכום העסקאות עלה ב- 65% זאת לעומת היקף השימוש בצ’קים בתקופת מבצע "צוק איתן". בענף הסופרמרקט הורגשה עליה של 18% בסכום העסקאות בהשוואה לתקופת המבצע. בענף חומרי הבניין גם כן חלה עליה של 17% בכמות העסקאות שנעשו בצ’קים לעומת תקופת המבצע ועליה של 31% בסכום העסקאות.
לדברי שיפרמינגר, מנכ"ל ERN, "הנתונים המוצגים מעידים על מצב הצריכה הפרטית במשק בכלל ועל מצב הרוח של הצרכנים בפרט. נראה כי המשק נמצא במצב של התאוששות כאשר השינוי המשמעותי ביותר מורגש באזור דרום הארץ. באזור זה מספר הרכישות גדל אך גובה העסקה קטן, נתון זה מלמד על יציאה ממצב הקיפאון וחזרה לשגרה. אנו נמצאים לפני תקופת החגים אשר מאופיינת לרוב בנתוני גידול עונתי. עובדה זו בצירוף ההחלטה על הפסקת אש במבצע צוק איתן מובילים למגמת עליה שמורגשת בשבועיים האחרונים הן בכמות העסקאות בצ’קים והן בסכום העסקאות".