בפתח ביקורו הגיע שר האוצר ביחד עם מנהל רשות המיסים, משה אשר, למפגש עם בעלי עסקים בשדרות. השר פרש בפניהם את מסלולי הפיצויים השונים דרכם הם יכולים לתבוע את הפיצויים המגיעים להם בעקבות מבצע ״צוק איתן״ ואמר: ״זו חובתנו העליונה לסייע לתושבים ולעסקים בדרום״ השר ומנהל רשות המיסים הציגו בפני המשתתפים את הטפסים שעליהם למלא כדי להגיש את התביעה והראו להם כיצד לעשות זאת. שר האוצר הסביר למשתתפי הפגישה את המשמעות בהחלטתו להפוך את שדרות ליישוב ספר ואת האפשרות שתהיה להם במקרה של פגיעה לא בעת חירום לתבוע מהמדינה גם פיצוי עקיף בגין הנזקים.
לפגישה הגיעו בעלי עסקים ממגוון תחומים שהציגו לשר ומנהל רשות המיסים את פעילות העסקים שלהם והתעניינו לאיזה פיצויים יהיו זכאים. לפיד סיפר כי הנחה לקצר את ההליכים הבירוקרטיים וזאת הסיבה כי תקנות הפיצויים הותקנו טרם סיום המבצע.
שר האוצר, יאיר לפיד: ״תפקידה הראשון של הממשלה הוא להעניק ביטחון לתושבי שדרות ולתושבי עוטף עזה. לפיד הדגיש כי ״היה מוקדם מדי היה ניסיון להכריז על שקט שעוד לא הגיע״ והוסיף, ״התפקיד שלנו הוא ליצור שילוב נכון של מאמץ מדיני ועוצמה צבאית שיבטיחו את השקט לתושבי האזור. אנחנו נמשיך לרדוף אחרי ראשי החמאס, מוחמד דף וחבריו לא מקבלים שום חנינה ואנחנו נמשיך לרדוף אחריהם עד שנמצא אותם ונחסל אותם על מה שהם עוללו לתושבי שדרות והסביבה. בנוסף לזה אנחנו נייצר מאמץ מדיני במצרים בשביל להבטיח פה שקט ממושך. איום המנהרות הוסר כמעט במלואו ואנחנו רוצים להבטיח שקט ממושך לתושבים".
מנהל רשות המיסים, משה אשר, אמר לאנשי העסקים: ״המטרה שלנו היא להביא לשיקום כלכלי מהיר ולהחזיר את כלכלת הדרום לפעילות מלאה. על רקע החלטת השר בעניין העברנו את תקנות הפיצויים במהלך חסר תקדים עוד בימי הלחימה וכבר אתמול פורסם באתר הרשות כל המידע הנדרש להגשת בקשה למקדמות ולהגשת תביעות. אנו נערוך לבעלי העסקים בדרום הדרכות במילוי טפסי התביעות ולראשונה נקיים שיתוף פעולה עם משרד הכלכלה ועם המשרד לפיתוח הנגב והגליל במסגרת זו כ 50 יועצים יסייעו לבעלי העסקים ללא תשלום בהגשת התביעות".
ראש עיריית שדרות, אלון דוידי: "בשונה מהמצב הביטחוני, לגביו תושבי העיר אינם יודעים מה יוליד יום וקיים חשש לביטחונם האישי, הביטחון הכלכלי הולך ומתעצם ולא בכדי. הגעתו של שר האוצר לשדרות, על מנת לקיים כאן ’שולחן עגול’ עם בעלי העסקים בעיר, מהווה נדבך נוסף לרצינות כוונותיו של השר במתן סיוע לתושבי העיר. זהו הביקור החמישי של השר מאז פרוץ הלחימה בדרום, ובכל פגישה כזו, מאז האירוע בו נשרף מפעל ’דנבר’ מפגיעת קסאם ועד כה, השר נחשף יותר ויותר לצרכיה של העיר ולנושאים הכלכליים הבוערים שלנו. כבר בפגישה הראשונה שיתפתי את השר בחזוני, למצוא עבור העיר את מנופי הצמיחה הנכונים, על מנת שנוכל להמשיך ולהתפתח, להגיע ליציבות ועצמאות כלכלית ולהרחיב את האוכלוסייה בעיר. ואכן, מאז ועד עתה, ניכרת מגמה ברורה של מתן סיוע וקידום העיר בכל אותם היבטים. כך בקידום הקמת כפר הסטודנטים, כך בפגישה הקודמת, כאשר השר הגיע מלווה בכל צוות הנהלת משרדו במטרה לקדם פתרונות מעשיים ביתר יעילות, כך כאשר נענה בחיוב לבקשתי לצרף את שדרות לרשימת יישובי הספר וכך גם עתה, כאשר הוא מגיע, מלווה במנהל רשות המיסים, במטרה להסביר ולסייע לבעלי העסקים בעיר על זכויותיהם ועל האופן בו עליהם למלא את טפסי הפיצויים, על מנת שלא יקרסו כלכלית לאחר חודש של לחימה באזור. מדובר במהלך משלים לדף המידע הייעודי לנושא זה, אשר הושק לפני כשבוע, באמצעותו ניתן לקבל את מלוא המידע אודות אפיקי הסיוע והפיצוי לתושבים ובעלי העסקים. אמשיך לדאוג לביטחון התושבים בכל המישורים, לרבות זה הכלכלי".
לאחר מכן המשיך לפיד לפגישה עם סטודנטים וצעירים מעמותת "איילים" שלוקחים חלק בבניית פרויקט דיור חדשני של מכולות במרכז העיר שדרות בו מושקעים כ-50 מיליון שקלים. יו״ר עמותת איילים, מתן דהן, הודה ללפיד מקרב לב על כך שהשקיע בפרויקט ודחף למימושו בהקדם ואמר: ״אין זמן טוב יותר להראות שצעירי הארץ רוצים לקחת חלק בתכניות הפיתוח של עוטף עזה. השותפות עם שר האוצר מאפשרת לנו לעשות את זה, ובמיוחד בשדרות".