ארז כהן, לשעבר יו"ר לשכת שמאי המקרקעין בישראל, מגיב הבוקר לכך שחוק מע"מ אפס של שר האוצר יאיר לפיד לא יחוקק לפני חודש אוקטובר, ואומר כי "אין חדש תחת השמש. תכנית לפיד נדונה מראש לכישלון. הקריטריונים לא היו ברורים ויצרו מלכתחילה בוקה ומבולקה".
כהן מוסיף כי "מראש יש סכנה שבג"צ מצד גורם כזה או אחר יגרום לביטולה. בעיה חמורה עוד יותר הינה איך בכל מקום ומקום לחשב את העלות עבור רוכש הדירה, מה שעשוי מאוד לגרום לפרצות לא בריאות, שלא לדבר על ביורוקרטיה מכאן ועד להודעה חדשה. וכעת, בעקבות מלחמת צוק איתן, נשאלת כמובן השאלה האם בכלל יש מצב שהמשק הישראלי יוכל לממן עלות אדירה של כ-2.5 מיליארד שקלים ולהגדיל את הגרעון התקציבי שמן הסתם ייגרם בעקבות המלחמה.
"הצעתי - לעבור לאלתר מקריטריונים סקטוריאליים, הבעייתיים לכשעצמם, לקריטריונים גאוגרפיים. ובמילים אחרות - מי שירכוש דירה, נניח, מדרום לקו גדרה-אשדוד, או מצפון לקו יוקנעם, יזכה להטבה. זה יהיה גם אחיד לכולם, גם צודק, גם עושה אפליה מתקנת לפריפריה, גם יוצר תמריץ לאוכלוסיות חזקות לעבור לפריפריה ולא פחות חשוב - גם כלכלי הרבה יותר נכון, זאת משום שהטבה זו תגלם בתוכה סכומים משמעותיים שממילא הממשלה תצטרך להזרים לשיקום הפריפריה".