מדד הבנקים נסחר סמוך מאוד לרמות התנגדות ושיא של השנה האחרונה (52 שבועות) שנמצאות סביב 1350 נקודות. התמונה במניות המרכיבות את המדד הינה תמונה מעורבת. מצד אחד יש את מניית בנק הפועלים שקרובה מאוד לאזורי שיא כל הזמנים סביב 2100-2200 משנת 2006-7 ואת בנק מזרחי טפחות שנסחר ברמות שיא כל הזמנים. מצד שני, מניית לאומי שאינה מצליחה להדביק את הפער מבנק פועלים ורחוקה מאוד משיא כל הזמנים סביב 1800 נקודות מאז 2011 ומניית בנק דיסקונט שגם היא נראת רע מאוד ונסחרת קרוב לרמות שפל שנתית. ארבעת אלה מרכיבות 97.5% מהמדד כשמנית הבינלאומי משלימה את התמונה ונסחרת גם היא ברמות שיא אולם משקלה נמוך ואינו מהותי במדד (כ 2.5%)

 

מניות הבנקים – גרף השוואתי

 

* הגרף נוצר באמצעות תוכנת sponser charts

 

 

ניתוח טכני

 

התמונה המעורבת במניות המדד נראת היטב במדד עצמו. המדד נסחר סמוך לרמות שיא של השנה האחרונה שהיא התנגדות קשה ומהותית. אפשרות מסחר לטווח הקצר קיימת ב 2 אופנים, סוחרים אגרסיביים שמאמינים בתמחור מלא של המדד יכולים לפתוח פוזיציית שורט בעזרת תעודת סל סמוך לרמות השיא האחרונות כשהסטופ ברור מעל 1360 נקודות.

 

משקיעים שעדיים מאמינים במניות המדד בעיקר לאור החולשה של לאומי ודיסקונט יכולה לחבור למדד בפריצה של הגבוה האחרון בהנחה שמניות בתשואת חסר ידבקו בסנטימנט החיובי של שלוש האחרות ויוכלו להביא את המדד לשיאים של שנת 2006-7 ושנת 2010 סביב רמות של 1400/50 נקודות ואולי אף גבוה מכך.

 

אין ספק שגם האפסייד בדמות רמות שיא כל הזמנים במדד אינו אטרקטיבי כל כך, כך שהרמות הנוכחיות בהחלט מעניינות או להורדת חשיפה, או לחשיפה חלקית למניות המדד כל אחד בראות עיניו, חבירה למניות בתשואת החסר (לאומי ודיסקונט) על חשבון פועלים ומזרחי שעשו תשואה עודפת על האחרונות או חבירה למניות החזקות בהנחה שימשיכו לדחוף את המדד קדימה.

 

 

מדד הבנקים – גרף יומי

 

* הגרף נוצר באמצעות תוכנת sponser charts

*** מובהר ומודגש כי האמור בסקירה זו אינו מהווה תחליף לייעוץ המתחשב בנתונים ובצרכים המיוחדים של כל אדם. בפרסום המידע בסקירה זו אין משום המלצה או חוות דעת בקשר לביצוע כל עסקה או השקעה בניירות ערך, לרבות רכישה ו/או מכירה של ניירות ערך. יודגש כי לגבי כל מידע מכל סוג המופיע בסקירה – על כל אדם לבצע בדיקה ואימות נוספים, תוך התחשבות בנתונים ובצרכים המיוחדים שלו. יצוין כי במידע עלולות ליפול טעויות וכן עשויים לחול לגביו שינויי שוק ו/או שינויים אחרים, וכי אף עלולות להתגלות סטיות משמעותיות בין התחזיות והניתוחים המופיעים למצב בפועל. אשר על כן, קבלת החלטה כלשהי על סמך נתון, דעה, חוות דעת, תחזית או ניתוח המופיע במסגרת הסקירה - הינו על אחריות הקורא בלבד.

תגובות לכתבה

הוסיפו תגובה

אין לשלוח תגובות הכוללות מידע המפר את תנאי השימוש

  • 1
    אם המדד בהנחת מימוש

    אז כל השוק מעוף ות\"א 100 יתממש גם הוא. יש לקחת בחשבון שמדדי חו"ל עשו הרבה יותר מת"א 25 והבנקים, ואתם לא מתייחסים לכך וחבל. האם הפערים הללו יתצמצמו? האם יורחבו? האם יש דברים בדבריי?

    • איתן
    • 12/06/2014 09:30