מיטב: בישראל, האפיק המנייתי היה המרכזי להיפגע בחודשיים האחרונים. באופן כללי, לדעתנו, המניות לא נכנסו למשבר במחירי בועה ולכן בימים אלו, לאחר שאיבדו מערכן אחוזים ניכרים ואנו לא מזהים במקביל פגיעה משמעותית בהכנסות ובשווי הפירמות, אין ספק כי מידת האטרקטיביות שלהן גברה. יחד עם זאת, חשיבות הסלקטיביות גוברת בימים אלו. ביחס לישראל, להערכתנו, יש להתרכז יותר בחברות הפועלת בשוק המקומי ופחות בקרב היצואניות, ובמיוחד בקרב אלו הפועלות בגוש האירופי. בקרב האירופיות, דווקא לאחר פיחות האירו, הפכו למעניינות החברות היצואניות. באופן כללי, ישנה עדיפות לחברות הן בארץ והן בעולם שלהן תזרים חזק ומשלמות דיבידנד נאה. חברות מסוג זה עשויות לצלוח את התקופה הנוכחית וגם תקופות קשות יותר בצורה סבירה בהחלט.


בטווח הקצר, התנודתיות בשוק המניות צפויה להימשך כאשר שוק המניות בישראל ממשיך להתנהג בהתאמה למתרחש בבורסות העולם ונתמך בעיקר ע"י כוחות מקומיים ונתוני מקרו חיוביים. אולם לטווח הבינוני, אנו ממשיכים להאמין, כי האלטרנטיבה העדיפה היא האפיק המנייתי, זאת גם מאחר שרמת הריביות בשווקים צפויה להישאר נמוכה עוד תקופה ארוכה וישנן מניות אשר הגיעו לרמות אטרקטיביות להשקעה. גם בהחלטה הקרובה לחודש אוגוסט יותיר בנק ישראל אותה ללא שינוי והיא תגיע לרמה של 2% בסוף השנה. תתכן העלאת ריבית במידה ותחול התייקרות משמעותית במחירי חוזי שכר הדירה המתחדשים, אשר בעקבותיה יחששו בבנק ישראל מפני עלייה משמעותית ברמת הסיכון של תחום הדיור בישראל.

 

*** מובהר ומודגש כי האמור בסקירה זו אינו מהווה תחליף לייעוץ המתחשב בנתונים ובצרכים המיוחדים של כל אדם. בפרסום המידע בסקירה זו אין משום המלצה או חוות דעת בקשר לביצוע כל עסקה או השקעה בניירות ערך, לרבות רכישה ו/או מכירה של ניירות ערך. יודגש כי לגבי כל מידע מכל סוג המופיע בסקירה – על כל אדם לבצע בדיקה ואימות נוספים, תוך התחשבות בנתונים ובצרכים המיוחדים שלו. יצוין כי במידע עלולות ליפול טעויות וכן עשויים לחול לגביו שינויי שוק ו/או שינויים אחרים, וכי אף עלולות להתגלות סטיות משמעותיות בין התחזיות והניתוחים המופיעים למצב בפועל. אשר על כן, קבלת החלטה כלשהי על סמך נתון, דעה, חוות דעת, תחזית או ניתוח המופיע במסגרת הסקירה - הינו על אחריות הקורא בלבד.

תגובות לכתבה

הוסיפו תגובה

אין לשלוח תגובות הכוללות מידע המפר את תנאי השימוש