התוצר המקומי הגולמי צפוי לצמוח ב 3.1% בשנת 2014 - כך מעריכים בתחזית רבעונית שערכה חטיבת המחקר של בנק ישראל, ואשר הוצגה במסגרת מפגש עם חזאים בבנק. להערכתם, התמ"ג ב-2015 יצמח ב-3.0%. כמו כן, צופים בחטיבת המחקר שיפור מסוים בצמיחה של התוצר בניכוי תרומת הגז ב-2014 (2.8%), בהשוואה ל-2.5% ב-2013. הסיכונים לתחזית הפעילות נוטים מטה.
האינפלציה בשנה הקרובה צפויה לעמוד על 1.6%. הריבית המוניטרית צפויה להתחיל לעלות ברביע הראשון של 2015, ולהגיע ל - 2.0%- בסוף 2015.
ב-2015 צפוי המשך שיפור בפעילות בעולם ובסחר העולמי. בהתאם, צופים בב"י שיפור בצמיחת התוצר, מ-2.8% ב 2014- בניכוי תרומת הגז, ל- 3.0% ב- 2015.
ביחס לדצמבר, הצמיחה ב- 2014 עודכנה מעט מטה בעקבות נתוני קצה חלשים מהצפוי (מחצית שנייה של 2013). מנגד, התחזית לפעילות בעולם עודכנה מעט כלפי מעלה, כך שחלק מאפקט הקצה מקוזז על ידי צמיחה מהירה יותר במהלך 2014. הצמיחה ב- 2015 עודכנה מעט מטה בעיקר בעקבות הורדת תחזית הצמיחה בעולם.
הצמיחה ב- 2014 צפויה להיות מובלת ע"י היצוא וההשקעות. ב-2015, היצוא צפוי להאיץ על רקע ההתאוששות בסביבה העולמית. מנגד, ההתאוששות צפויה להיות מלווה בעליית ריביות (בעולם ובארץ), כך שהגידול בהשקעות ובצריכה צפוי להתמתן.
אין סימנים ללחצים אינפלציוניים מקומיים מכיוון הביקושים. לאור הצמיחה המתונה הצפויה, נראה שמצב זה יימשך גם בשנה הקרובה.
כמו כן, להערכת חטיבת המחקר של ב"י, שכר הדירה בישראל צפוי להמשיך להתמתן. כן מציינים יציבות של מחירי האנרגיה, וכי שע"ח יוסף בשנה האחרונה.
מנגד, מציינים בבנק כי מדד מחירי המזון בעולם עלה בחודשים האחרונים בצורה ניכרת. ייתכן כי העליות הן תוצאה של מזג אוויר קשה ולפיכך זמניות. במידה ותישאר הרמה הגבוהה, תיתכן השפעה חיובית בפיגור על האינפלציה בישראל.