הורייזן שוקי הון: הצריכה עולה למרות אבטלה גוברת, האמריקאים מגהצים את הכרטיס !!
למרות החדשות הרעות הבאות מכיוון שוק התעסוקה, המועצה הבינלאומית למרכזי קניות דיווחה היום כי מכירות חברות הקמעונאות בארצות הברית גדלו בקצב הגבוה ביותר מזה ארבע שנים, סימן לכך שיתכן והצרכנים מתגברים על החששות בנוגע לשיעור האבטלה וערכי הנדל"ן הנמוכים יחסית. מהמועצה נמסר כי המכירות במגזר הקמעונאי זינקו ב-4% מסוף חודש ינואר השנה, העלייה החדה ביותר מאז 2006.
מה עם תבנית הראש והכתפיים, האם מלכודת דובים ?
תבנית הראש והכתפיים הינה תבנית היפוך מגמה הנחשבת לתבנית היפוך מהימינה, לדוגמה ניתן היה לראות אותה בסוף 2007 לפני התמוטטות השווקים.
בשבירת קו הצוואר ב2008 השוק היה החלטי והמשיך לרדת, כאשר מספר שבועות לאחר מכן יצא תיקון שניבלם בקו הצוואר.
הפתעה ! שבוע שעבר המדד שבר את התבנית וכעת השוק מתהפך למעלה על אפם וחמתם של השורטיסטים, נביאי הזעם והמנתחים הטכניים. שבירה קלסית של קו הצוואר הייתה אמורה להגביר את הפניקה ומנגד השוק הגיב השבוע בעליות על רקע נתוני הצריכה.
ה VIX מדד הפחד חזר לרדת!
ה VIX אשר מכונה בלשון העם מדד הפחד, מדד אשר מודד את התנודתיות של בורסת האופציות של שיקגו, מודד את התנודתיות הגלומה בשעריהן של אופציות הנסחרות על מדד S&P 500 וכנגזרת מצביע על התנודתיות הצפויה במניות.
בראייה רב שנתית על הVIX להיות מתחת ל20 בשביל שהמשקיעים יוכלו להרוויח מעליות רציפות תחת תיקונים מינוריים. הVIX כעת ברמת 26.8. רמה אשר מבטאת המשך של תנודתיות, אך מה שמצביע כאינדיקטור חיובי הוא הירידה ברמות הVIX שבשיא המשבר האחרון עם יוון הגיע ל48 נקודות.
האם זה הזמן לרוץ למניות ?
הריבית הנמוכה של אגרות החוב הממשלתיות (3% אג"ח ממשלת ארה"ב ל10 שנים), הירידה במחירי המניות בשבועות האחרונים למחירים אטרקטיביים יותר והמחזור היום מצביע על חזרה באמון של המשקיעים וחזרה למניות!
אך על מנת שנראה בצורה יותר וודאית שהכן פני השוק כלפי מעלה יש לבחון את הדברים הבאים :
1. ירידה של הVIX מתחת ל23.
2. פריצת רמות ההתנגדות ב1,080 וב1,125 נקודות בS&P 500.
3. שמירה על מחזורי מסחר גבוהים בעליות.
4. הדוחות הכספיים ההולכים ומתקרבים.
במצב הנוכחי נראה שההזדמנויות נמצאות בעיקר במניות ומגזרים נקודתיים, כאשר השקעה רוחבית בשוק המניות צפויה להיות תנודתית. יש לבחון את המשך התהוות המגמה לפי כלל הפרמטרים שמה שיוביל בסופו של דבר לא יהיה בהכרח התוצאות בשורה התחתונה של החברות אלא יותר התחזיות שהן יספקו לעתיד!