אורי אריאל<br>קרדיט: פלאש90, יונתן זינדל
אורי אריאל קרדיט: פלאש90, יונתן זינדל

שר הבינוי והשיכון, אורי אריאל, אמר היום בתגובה לנתוני התחלות הבנייה שפרסמה הלשכה המרכזית לסטטיסטיקה: "אני שמח כי נתוני התחלות הבנייה עולים על התחזיות וההתבטאויות המוטעות בתקשורת של גורמים שונים. התחלות הבנייה כמו גם מספר הדירות הנמצאות בבנייה פעילה נמצא בשיא של 16 שנים (מאז שנת 1997 – שנות העלייה הגדולות).

 

"אנחנו רואים שיפור ניכר בכל הפרמטרים המשמעותיים של ענף הבנייה – גידול באחוז דו ספרתי בשיווקים לכ-38 אלף יחידות דיור בשנת 2013, גידול צפוי של כ-10% בהתחלות הבנייה, גידול של עשרות אחוזים בתכנון ועוד. בשנת 2014 מגמה זו תמשך, כאשר השיווקים והתחלות הבנייה יגדלו בשיעור לא מבוטל, עם דגש על אזורי הביקוש, והמחירים יבלמו במהלך השנה וירדו ב-2015.

 

"עם זאת, למרות הנתונים המעודדים ללא התערבות ממשלתית בשוק הדיור והכנסת היד לכיס השינוי לא יבוא מעצמו. במהלך חצי השנה האחרונה הצגנו בפני שר האוצר מספר הצעות להתערבות ממשלתית בשוק הדיור: פיקוח על מחירי הדירות, החזר מע"מ, מענקים ועוד. פעלנו היטב בכלים העומדים לרשותנו, אבל כעת הגיע הזמן לצעד שובר שוויון, להתערבות תקיפה יותר בשוק הדיור, ולשם כך הממשלה צריכה להכניס את היד לכיס. כמעט כולם מבינים ומסכימים על זה. ההחלטה שכבר התקבלה עקרונית מחייבת יישום מהיר לטובת הזוגות הצעירים".

תגובות לכתבה

הוסיפו תגובה

אין לשלוח תגובות הכוללות מידע המפר את תנאי השימוש