חברת מלאנוקס (סימול: MLNX) הינה חברה ישראלית הנסחרת בבורסת הנסד"ק עם שווי שוק של 1.6 מיליארד דולר. החברה עוסקת בפיתוח, ייצור ושיווק של שבבים לפתרונות קישוריות. השבבים מיועדים לציוד תשתיות תקשורת עבור ניתוב והעברת נתונים בין שרתים ליחידות אחסון מידע. החברה משתמשת בטכנולוגיה ייחודית אינפיני-בנד, לבנייה של פתרונות מותאמת צרכים. החברה הוקמה בשנת 1999 ומרכזה ביקנעם.

 

אתמול פרסמה החברה על שיתוף פעולה עם ענקית המחשוב דל (DELL), החברות יפסקו פתרון לרשתי מיינסטרים ולפתרונות רשת עבור השרתים של חברת דל (לידיעה המלאה). מאז סיום אוגוסט האחרון בו הפסיקה החברה להיסחר בבורסה בת"א מניות החברה לא עשו הרבה ונכון להיום הן אבדו כ 4% אחוז מערכן.

 

ניתוח טכני

 

התבנית הטכנית במניה לטווח של השבועות הקרובים מאוד מעניינת. המניה נמצאת בין רמות מחיר של 32.5 דולר השפל האחרון שנקבע בנובמבר האחרון לבין אזור התנגדות סביב 42.5 דולר. ההתבססות של החודשים האחרונים סביב הרמות האלה יוצרת אפשרות לביסוסה של תחתית במניה לטווח הבינוני. חשוב לציין שרק פריצה של אזור 42.5 דולר תאשר את ההנחות שלי, כשיגיעו הקונים וידחפו את מחיר המניה קדימה. בשלב זה, המניה נעה בטווח מסחר רחב כאמור.

 

סוחרים אגרסיביים המחפשים הזדמנויות צריכים להכניס את המניה למעקב בשבועות הקרובים. כל ירידה לאזור של 35 דולר סגירה של גאפ (פער מחירים פתוח) ואולי אף לאזור של 33.7 דולר השפל של חודש אוקטובר, לא צריכה להדאיג והוא דבר שבהחלט אפשרי. אזור המחיר הנוכחי ואולי אף הנסיגה לאזורים אותם ציינתי, יכול לתת אפשרות כניסה נוחה ראשונית ואגרסיבית למניה עם סטופ יחסית רחוק סביב 32 דולר. פריצה של אזור של 42.5 דולר יאשר את ההנחה של תחתית ושם יינתן איתות הקניה האמיתי למניה כשהיעד יעמוד על 50-53 דולר בשלב ראשון. חשוב לציין שהניתוח וההערכה הנ"ל לא תתרחש בין לילה אולם התבנית הטכנית שקיימת בהחלט מצדיקה תחילת מעקב לטווח שמעבר לקצר.

 

 

MLNX – גרף יומי

*** מובהר ומודגש כי האמור בסקירה זו אינו מהווה תחליף לייעוץ המתחשב בנתונים ובצרכים המיוחדים של כל אדם. בפרסום המידע בסקירה זו אין משום המלצה או חוות דעת בקשר לביצוע כל עסקה או השקעה בניירות ערך, לרבות רכישה ו/או מכירה של ניירות ערך. יודגש כי לגבי כל מידע מכל סוג המופיע בסקירה – על כל אדם לבצע בדיקה ואימות נוספים, תוך התחשבות בנתונים ובצרכים המיוחדים שלו. יצוין כי במידע עלולות ליפול טעויות וכן עשויים לחול לגביו שינויי שוק ו/או שינויים אחרים, וכי אף עלולות להתגלות סטיות משמעותיות בין התחזיות והניתוחים המופיעים למצב בפועל. אשר על כן, קבלת החלטה כלשהי על סמך נתון, דעה, חוות דעת, תחזית או ניתוח המופיע במסגרת הסקירה - הינו על אחריות הקורא בלבד.

תגובות לכתבה

הוסיפו תגובה

אין לשלוח תגובות הכוללות מידע המפר את תנאי השימוש

  • 8
    עבודת אלילים

    ניתוח טכני=עבודת אלילים היחידים שמרוויחים מניתוח טכני הינם המרצים הרבים אשר מעבירים "קורסים" בניתוח טכני. מעולם שום סוחר לא התעשר מניתוח טכני

    • יונתן
    • 19/12/2013 10:58
  • 7
    נו באמת

    ניתוח טכני לא מתאים בעליל למניה הזו שעולה ויורדת על רווחיה, ברגע שהרווח התרסק המניה התרסקה 60%, משום שההבטחה היתה שזו "מניית צמיחה" שרווחיה גדלים בקצב מסחרר, ברגע שנפלו כך גם הספקולציה סביב גידול עתידי נוסף ברווחים התנפצה. אם החברה תציג רווחים גבוהים המניה תעלה... וולדמן נוכל, מכר מניותיו בשיא 110 דולר, אני לא משקיע בחברה שאיני סומך על המנכל שלה, אחרי הכל הוא אמור לעבוד בשבילי- בעל המניות

    • אני
    • 17/12/2013 19:46
  • 6
    פרסמו ל2014 שבטכנולוגיה יתרכזו בשבבים כלומר במוצרי מלאנוקס

    • הלמן אלדובי היום
    • 17/12/2013 17:45
  • 4
    תפריד בין יציאה מהמדדים

    ובין מחיקה מהמסחר לאחר מכן נמחקה מהמסחר בסיום אוגוסט המחיר היה סביב 37-38.
    למעבר להודעה בפורום לחץ כאן

    • דובי
    • 17/12/2013 16:44