"מצבה של ישראל הוא טוב למדי: הצמיחה היא מן הגבוהות במדינות המפותחות, האבטלה היא מן הנמוכות בעולם וישראל מבצעת הרבה דברים היטב גם במדדים אחרים, למשל בנושא הבריאות שבה אנחנו מדורגים גבוהים מאוד" - כך אמר הבוקר ראש הממשלה, בנימין נתניהו, בפתח ישיבת הממשלה שבה התארח מזכ"ל ה-OECD, ידידנו אנחל גורייה.
"אנחל גורייה היה חלק חשוב מאוד בכניסתה של ישראל ל-OECD, דבר שאני וגם שר האוצר הקודם, יובל שטייניץ, עבדנו קשה מאוד כדי להשיג, וגם ממשלות לפנינו", אמר נתניהו. "ההשתתפות בגוף הזה של הכלכלות המובילות בעולם נותן לנו אמות מידה אובייקטיביות להשוות את ביצועיה של הכלכלה הישראלית והחברה הישראלית אל מול מדינות אחרות, וגם למצוא דרכים לשפר את מה שדרוש שיפור".
בהתייחסו לדוח הארגון, אמר נתניהו: "אני שמח שיש התמקדות בנושא ההיי-טק. ישבתי עם מזכ"ל ה-OECD וסיפרתי לו מה אנחנו עושים בנושא הסייבר - להפוך את ישראל, בתוך ישראל, את באר שבע לבירת סייבר עולמית, דבר שגם מאפשר למשקיעים רבים וחברות שונות בסקטור הפרטי לבוא לארץ. אני קורא להם לעשות זאת, הם עושים זאת גם בלעדיי, אבל אין ספק שזה יימשך ויגדל כחלק מהמנוע הישראלי להשתתפות בכלכלה העולמית".
עם זאת, הוסיף נתניהו: "אנחנו שמענו לצד כל הדברים הטובים גם דברים שאנחנו צריכים לשפר בפערים בתוך מדינת ישראל, שגם נפערים אל מול כלכלות העולם, במיוחד באי השתתפות חלק מהאוכלוסיות שלנו - האוכלוסייה החרדית והאוכלוסייה הערבית שחייבים להתנקז לתוך שוק העבודה והעשייה הישראלית, וכמובן דברים אחרים שטוענים תיקון, כולל הזנקה של מערכת החינוך שלנו, בביצוע במבחנים בינלאומיים. אני שוחחתי על כך עם שר החינוך לאחרונה, כיצד אנחנו יכולים להמשיך את מגמת השיפור ולהעצים אותה, כדי שילדי ישראל יהיו מצוידים בכלים להתמודד בעולם המחר.
"אני חושב שכל זה נעזר בדוחות האלה, הם מאוד מעניינים ומשווים אותנו לאחרים. אנחנו השתפרנו הרבה מאוד, בעשור האחרון השגנו את רוב המדינות כאן, התקדמנו יותר מהר מהם ואנחנו צריכים להבטיח שבעשור הקרוב המגמה הזאת תימשך לכל רוחב המדדים העיקריים. סגירת הפערים, הייתי אומר שיהיו יותר אנשים שישתתפו ויקבלו מפירות הצמיחה, זה הדבר העיקרי שהייתי אומר שאנחנו צריכים לעשות, אבל צריכים להבטיח שיהיו פירות. גם חלוקת הפירות היא חשובה, אבל היא אפשרית רק אם יש הנבת פירות, יצירת צמיחה - וזה דבר קריטי שאנחנו מחויבים לו", סיכם ראש הממשלה.