ועדת הכלכלה של הכנסת, אישרה היום שורה של תיקונים בתקנות מחלות בעלי חיים, שעוסקות ברישום בקר, יבוא בעלי חיים וחיסון מפני מחלות שונות.

 

תיקון התקנות העוסקות ברישום, סימון והובלה של בקר נועד לייעל את הפיקוח הווטרינרי כך שתורחב חובת הסימון של הבקר, חיוב התקשרות קבועה עם מפנה פגרים ושיפור דרכי הסימון באמצעות הסמכת מפקחים. נציגת משרד החקלאות, עו"ד אפרת אביאני, הסבירה כי המטרה לייעל ולהדק את הפיקוח הווטרינרי, הן מבחינת סימון הבקר כבר מגיל 7 ימים במקום מגיל חצי שנה כיום, והן מבחינת התקשרות עם מפנה פגרים. מנהל השירותים הווטרינריים, נדב גלאון, הבהיר כי התקשרות לפינוי פגרים תעלה כ-12 שקלים לראש בקר ולא תשפיע על המחיר לצרכן. התקנות יכנסו לתוקף 90 יום לאחר פרסומם ברשומות.

 

תיקון התקנות העוסקות בייבוא בעלי חיים נועד למחוק את הקטגוריה של "עגלים ועגלות יונקים", ואת האגרה המופחתת הנדרשת בגין החזקתם של עגלים כאלה בהסגר, מכיוון שקטגוריה זו הפכה ללא רלוונטית שכן שכיום לא מיובא לישראל בקר מסוג זה. בנוסף לכך, תיקון התקנות העוסקות בחיסון מפני מחלות שונות נועד להוזיל את עלויות החיסון ולעודד ביצוע חיסוני כלבת במקנה – בקר וצאן. כיום עבור החיסון נגבית אגרה של 15 שקלים לראש, והוועדה אישרה לבטל את האגרה על מנת לעודד ביצוע חיסוני כלבת.

תגובות לכתבה

הוסיפו תגובה

אין לשלוח תגובות הכוללות מידע המפר את תנאי השימוש