גלובס מצטטים את שר האוצר יאיר לפיד, שהתראיין היום ל-CNBC, והתייחס למצב הכלכלה הישראלית ולעימות הישראלי-אמריקני בנוגע לעסקת הגרעין עם איראן. לפיד אמר כי לא קיימות תוכניות לצמצום התקציב בתחומי הבריאות, החינוך והרווחה, אולם עשויים להיות קיצוצים בתקציב הביטחון.
"אנחנו חושבים שיש מקום לקיצוצים בתקציב משרד הביטחון, אך לא יותר מדי, למרבה הצער. אנחנו חיים בשכונה בעייתית", אמר לפיד, ותיאר את הכלכלה הישראלית כמי שחזרה מ"קטסטרופה מעשה ידי אדם". הוא אמר כי "ננקטו צעדים קשים על מנת לתקן את זה. אני חושב שתיקנו אותה, או שאולי היא חצי מתוקנת. אני מהסס מפני שאני רוצה להיות זהיר בנוגע לזה. אבל אני חושב שאנחנו בדרך הנכונה".
לפיד התייחס גם למדיניות המוניטרית בארה"ב, על רקע הכוונות לצמצם את רכישות האג"ח של הפדרל ריזרב, דבר שעשוי להשפיע על הייצוא הישראלי לארה"ב. "זה טוב שיש לנו הפרדה - 26% מהייצוא הולך לאירופה, 30% לארה"ב והשאר למזרח הרחוק ולשאר העולם, כך שאם אזור אחד מתמוטט, אנחנו מוגנים. אבל ארה"ב היא האחות הגדולה ומה שקורה שם משפיע עלינו. עקבנו אחר המדיניות של ברננקי והרגשנו, כמו שאר העולם, שהוא עשה את הדבר הנכון: ייצב והביא צמיחה לכלכלת ארה"ב. אנחנו מרוויחים בכל פעם שכלכלת ארה"ב משתפרת".
בנוגע לעסקה האחרונה עם איראן וחילוקי הדעות בין ראש הממשלה בנימין נתניהו לנשיא ארה"ב ברק אובמה, אמר לפיד כי "ייתכן שהנכס האסטרטגי ביותר שיש לנו הוא האינטימיות הזו עם ממשלת ארה"ב לאורך השנים. אני חושב שזה בסדר שיהיו חילוקי דעות בתוך המשפחה, כל עוד שומרים את זה בתוך המשפחה. אני חושב שאנחנו עדיין בתחום המשפחה. אנחנו מבינים שארה"ב מתכוונת לטוב ועושה את המיטב תחת נסיבות מורכבות מאוד, אבל אני חושב שיש לנו זכות שיקשיבו לנו".