בחודש ספטמבר נרכשו 5.8 אלף דירות, ירידה של 31% בהשוואה לחודש הקודם וירידה של 16% בהשוואה לספטמבר אשתקד - כך עולה מסקירה חודשית על מצב המשק שפרסם היום משרד האוצר. הירידה החדה במספר העסקאות אפיינה את כל האזורים, למעט אזור טבריה. מחירה הממוצע של דירה חדשה שנרכשה באזור ת"א עמד על כ-2.8 מיליון ש"ח.

 

הירידה החדה בעסקאות הדירות הושפעה בחלקה ממיעוט ימי עבודה בחודש ספטמבר השנה, בשל חג הסוכות. חרף העובדה שאשתקד חל חג הסוכות בחודש אוקטובר, עדיין רמת העסקאות באותו חודש היתה גבוהה מזו שבספטמבר באותה השנה. דהיינו, מיעוט יחסי של ימי עבודה אינו מתבטא בהכרח בכמות עסקאות נמוכה יותר.

 

שיעורי ירידה גבוהים מהממוצע נרשמו באזור המרכז ובאזור ירושלים. מנגד, באזור ת"א נרשם שיעור הירידה המתון ביותר-17.0 אחוזים. הירידה המתונה יחסית באזור ת"א הושגה הודות לגידול חד של 35.0 אחוזים במכירת דירות חדשות, בעוד שברכישת דירות יד שניה באזור זה נרשמה ירידה של 26.0 אחוזים, בדומה לשיעור הירידה ברמה הארצית. מי שתרמו לגידול החד ברכישת דירות חדשות באזור ת"א היו המשקיעים ותושבי החוץ, כאשר פעילות תושבי החוץ התרכזה במספר פרויקטים יוקרתיים. משקל המשקיעים בסך הדירות החדשות שנרכשו באזור ת"א עמד בחודש ספטמבר על 57.0 אחוזים, לעומת 41.0 אחוזים בחודש הקודם. ברמה הארצית עמד משקל המשקיעים בסך הדירות שנרכשו בחודש ספטמבר על 19.0 אחוזים בלבד.

 

על רקע הגידול החד ברכישת דירות חדשות באזור ת"א בחודש ספטמבר יש לציין כי מחירה הממוצע של דירה חדשה שנרכשה באזור זה באותו החודש הגיע ל-2.8 מיליון ש"ח, ומחירה החציוני עמד על 2.2 מיליון ש"ח. ערכים אלו גבוהים פי 1.9 ו-1.6 מהערכים המקבילים ברמה הארצית, ללא אזור ת"א. ניתוח רמות השכר של הרוכשים מלמד כי פערי המחיר בין אזור ת"א לבין יתר האזורים נתמכים בפערים דומים ברמות השכר למשק בית. במונחים של שכר הרוכשים, עמד מחירה הממוצע של דירה חדשה בת"א על 66 חודשי עבודה למשק הבית, לעומת 76 ביתר האזורים. יש לציין כי ברמות המחיר החציוני גבוה יותר היחס בין מחיר הדירה לשכר למשק בית באזור ת"א בהשוואה ליתר האזורים, אולם לא בפער משמעותי.

תגובות לכתבה

הוסיפו תגובה

אין לשלוח תגובות הכוללות מידע המפר את תנאי השימוש

  • 6
    יקר מאוד.

    צא מחיפה 10 דקות לכל כיוון ואתה מביא דירה 5 חדרים באותו מחיר. מבטיח לך שאם אנשים יםסיקו לרכוש דירות בחיפה - תוך חצי שנה אתה מגדיל את הדירה בעוד חדר באותו מחיר.
    למעבר להודעה בפורום לחץ כאן

    • Unforgiven
    • 28/11/2013 15:33
  • 3
    עד שהישראלי ההמטומטם לא יפנים

    שרק חרם צרכנים יוריד מחירים - שום דבר לא ישתנה. אותו כנ"ל בדירות. בוכים על המחירים ורצים לקחת משכנתאות מפלצתיות כדי לשלם מחירים מגוחכים על בית 3חדרים מצ'וקמק. הכל פה מונע מאימפולסיביות, שום תכנון לטווח הארוך, שום שליטה עצמית, העיקר לבכות.
    למעבר להודעה בפורום לחץ כאן

    • Unforgiven
    • 28/11/2013 14:53
  • 1
    נפלא! הבעייה שמגיעות הודעות סותרות

    מגופים שונים. כל השנתיים האחרונות זה כך. הלמ"ס שונה ממשרד הבינוי ומארווני הקבלנים.
    למעבר להודעה בפורום לחץ כאן

    • חגיתת
    • 28/11/2013 14:47