כלל פיננסים: הבנק בינלאומי קיים היום אסיפה כללית לאישור החלטות בדבר איחוד הון וחלוקת דיבידנד, אשר עמדו בבסיס ההסכם בין בעלת השליטה בבנק פיבי (54% בהון) ובין דיסקונט (26%).
1. דיבידנד של 13%. לראשונה מאז נרכשה השליטה בקבוצת פיבי בשנת 2003 יחלק הבנק הבינלאומי דיבידנד. סך הדיבידנד שיחולק הוא כ- 800 מ’ ₪ ויהווה תשואת דיבידנד מיידית של 13%.
חלוקת הדיבידנד מותנית עדיין במספר אישורים ובפרט באישור המפקח על הבנקים להסכם שהושג בין פיבי ובין בנק דיסקונט.
להערכתנו, בהמשך יכריז הבנק על מדיניות דיבידנד קבועה כתלות ברווחים.
2. הלימות ההון תישאר גבוהה. בסוף רבעון 1/10 עמד יחס הלימות ההון של הבנק על 14.7%, מתוך זה הון ראשוני מקורי של 9.9%. להערכתנו, לאחר חלוקת דיבידנד זה תעמוד הלימות ההון של הבנק על למעלה מ 13% והון ראשוני מקורי של כ- 8.6%, הגבוה מהיעד של 7.5% לפי הפיקוח על הבנקים.
3. שיפור התשואה להון. מבנה ההון איתו פעל הבנק הבינלאומי פגע בתשואה להון. חלוקת הדיבידנד כמעט ולא תשפיע על הרווחיות השוטפת אבל תשפר את התשואה להון. כך למשל, ברבעון 1/10 הציג הבנק תשואה של 8.5% להון ובהתאמה לחלוקת הדיבידנד היינו רואים תשואה של כ- 9.8%.
4. כניסה למדד ת"א 25. איחוד ההון צפוי להביא את מנית הבינלאומי אל מדד ת"א 25 בעדכון הבא בעוד חצי שנה. מהלך זה צפוי לשפר משמעותית את הסחירות במניה ולהכניס אליה משקיעים נוספים, תוך שהיא עשויה להתחיל ולעניין גם משקיעים זרים.
5. דיבידנד בבנקים אחרים. להערכתנו, הבנק הבינלאומי מסמן כאן את הדרך לבנקים האחרים. להערכתנו, לאחר אישור חלוקת הדיבידנד בינלאומי ובהמשך להנחיות בנק ישראל (הון ראשוני מקורי 7.5%) סביר שנראה בנקים נוספים מכריזים על חלוקת דיבידנד, כאשר המועמד הראשון לחלוקה הוא בנק מזרחי עם 8.0% הון ראשוני מקורי.
בשורה התחתונה, רוח חיובית בינלאומי הן בזירת הדיבידנד והן בשיפור האטרקטיביות של המניה עם הכניסה למדד ת"א 25.