"אעשה הכל כדי שלא תפטרו מתי שנוח לכם. קיבלתם כל כך הרבה הטבות מס והגיע הזמן שתחזירו" - כך אמר היום שר הרווחה מאיר כהן בדיון בוועדת הכלכלה על ההתמודדות עם גל הפיטורים במשק ועל הפיטורים אתמול של 130 איש בחברת הבת של כיל, רותם אמפרט.

 

השר כהן הוסיף כי "כיל זו לא חברה מפסידה. יש תחושה שהפיטורים ברותם אמפרט הם לא כלכליים. כיל קיבלה כל מה שהיא רצתה והתחושה היא שהביאו מנכ"ל חדש, שהוא לא עקיבא מוזס שידע מה היא ציונות, והוא עושה סדר. יו"ר הוועדה ח"כ פרופ’ אבישי ברוורמן התייחס פיטורים ברותם אמפרט ואמר כי כיל היא רווחית, אמנם יש ויכוח על שדה בריר אך לא ברור מדוע היא בחרה לפטר עכשיו. הוא אף ביקש הסברים מנציגי משרדי האוצר והכלכלה, האם מדובר בבעיה נקודתית או שמא המשק לפני משבר".

 

המשנה למנכ"ל כיל, אבנר מימון, אמר בדיון: "כיל היא מקום עבודה נהדר ומשלמת כראוי לעובדיה. חלה ירידה במחירי הפוספטים של 50% ורותם נכנסה למצוקה אמיתית ולכן היא לא יכולה לשאת על עצמה את מה שנשאה עד עכשיו".

תגובות לכתבה

הוסיפו תגובה

אין לשלוח תגובות הכוללות מידע המפר את תנאי השימוש