הלשכה המרכזית לסטטיסטיקה פרסמה היום את דוח הייצור תעשייתי, ממנו עולה כי הייצור התעשייתי ירד בחודשים יולי-ספטמבר 2013 ב-5.7%. כמו כן חלה ירידה של 4.3% בייצור התעשייתי ללא ענפי הטכנולוגיה העילית וללא כרייה וחציבה, ירידה של 2% במספר משרות השכיר, וירידה של 3.2% במספר שעות העבודה למעשה. בנוסף נרשמה עלייה של 1.2% בפדיון ממכירות לשוק המקומי במחירים קבועים, וירידה של 6.4% בפדיון ממכירות ליצוא במחירים קבועים.

 

תעשייה; כרייה וחציבה - נתונים מנוכי עונתיות: הייצור התעשייתי בחודשים ינואר-ספטמבר 2013 ירד ב-0.8% ובמשרות השכיר נרשמה עליה של 0.1%,לעומת התקופה המקבילה בשנת 2012.

 

עפ"י נתוני המגמה, הייצור התעשייתי אופיין בשנת 2012 בעליה שהלכה והתחזקה במהלך המחצית הראשונה של השנה. העלייה נחלשה בחודשים יולי-ספטמבר ומחודש נובמבר נרשמה ירידה מתמשכת עד לחודש ספטמבר 2013. הירידה נובעת בעיקר מענפי הטכנולוגיה העילית.

 

במדד משרות שכיר נרשמה מהרביע האחרון של 2012 עליה קלה עם נטייה ליציבות. ומחודש יוני 2013 נרשמה ירידה מתמשכת עד לחודש ספטמבר 2013 הנובעת בעיקר מענפי הטכנולוגיה המסורתית.

 

במדד שעות עבודה למעשה נרשמה ברביע הראשון של 2012 יציבות, ומהרביע השני נרשמה ירידה שנמשכה גם ברביע השלישי של השנה. מהרביע הרביעי של שנת 2012 נרשמה יציבות שנמשכה עד חודש מאי 2013. ומחודש יוני 2013 נרשמה ירידה שנמשכה עד חודש ספטמבר 2013.

 

ענפי הטכנולוגיה העילית - שנת 2012 אופיינה ברובה בעליות של מדד הייצור התעשייתי ומחודש נובמבר 2012 נרשמו ירידות שנמשכו גם בשנת 2013. הירידה בענפי הטכנולוגיה העילית בחודשים ינואר-ספטמבר 2013 היא שהשפיעה בעיקר על הירידה בתעשייה.

 

תעשייה; כרייה וחציבה: עפ"י נתונים מנוכי עונתיות, הפדיון ממכירות לשוק המקומי בחודשים ינואר-ספטמבר 2013 ירד ב- 1% והפדיון ממכירות ליצוא גדל ב- 1.6% לעומת התקופה המקבילה בשנת 2012. עפ"י נתוני המגמה – במחצית הראשונה של שנת 2012 נרשמה עלייה של הפדיון ממכירות לשוק המקומי במחצית השנייה נרשמה ירידה וממרס 2013 נרשמה עלייה קלה עד לחודש יולי. בחודשים אוגוסט-ספטמבר 2013 נרשמה יציבות.

 

בפדיון ממכירות ליצוא נרשמה בשנת 2012 עלייה מתמשכת עד לחודש נובמבר, ומחודש דצמבר 2012 נרשמה ירידה מתמשכת עד לחודש ספטמבר 2013 הנובעת בעיקר מענפי הטכנולוגיה העילית.

 

נתוני היצוא הנכללים בחישוב מדדי תעשייה ובכללם מדד הייצור התעשייתי עשויים להיות שונים מנתונים המדווחים למכס בגלל שיטות של התחשבנויות בחברות רב-לאומיות או בשל הבדלים בעיתוי הרישום של היצוא ברשימוני המכס לעומת הרישום בדו"חות הכספיים של המפעלים. כמו-כן נתוני המכס מתפרסמים בערכים דולריים ובשקלים שוטפים בעוד שמדדי פדיון ממכירות ליצוא של התעשייה מתפרסמים בניכוי השפעת שינוי שער הדולר ובניכוי שינוי מחירי היצוא.

תגובות לכתבה

הוסיפו תגובה

אין לשלוח תגובות הכוללות מידע המפר את תנאי השימוש