כלל ביוטכנולוגיה - החברה, כלל תעשיות ביוטכנולוגיה בע”מ, הינה חברת השקעות המחזיקה ומשקיעה בחברות שונות הפועלות בתחום מדעי החיים. כל אחת מחברות הפורטפוליו נמצאת בשלבי פיתוח שונים של מוצריה. כלל תעשיות ביוטכנולוגיה הינה בשליטה של כלל תעשיות והשקעות.

 

כלל ביוטכנולוגיה, שבשליטת כלל תעשיות, פרסמה את דוחות הרבעון השלישי, בו הפסידה 39 מיליון שקל, לעומת הפסד של 33 מיליון שקל ברבעון המקביל בשנה שעברה. הגידול בהפסד ברבעון החולף נובע ממעבר להפסד של 2.3 מיליון שקל ממימוש נכסים, התאמת ערך נכסים ושינוי בערך מכשירים פיננסיים נגזרים, בהשוואה לרווח של 8.4 מיליון שקל ממקור זה ברבעון המקביל ב-2012. גורם נוסף לעלייה בהפסד היה הכפלת הוצאות המימון של החברה ברבעון השלישי של 2013 ל-2.5 מיליון שקל. 

 

כלל ביוטכנולוגיה שמנוהלת על ידי ראובן קרופיק ציינה בדוחותשביצעה הפרשה של 3 מיליון שקל לירידת ערך השקעה בחברה הבת ביוקנסל כתוצאה מהחלטתה של ביוקנסל להתמקד בפיתוח המוצר המוביל BC-819 לטיפול בסרטן שלפוחית השתן, ולהשהות בשלב זה את המשך הפיתוח של התרופה לטיפול בהתוויות נוספות כולל סרטן הלבלב.

 

בנוסף, עדכנה כלל ביוטכנולוגיה שהנהלת החברה המוחזקת, גמידה סל, שמפתחת תרופות על בסיס תאי גזע מעריכה שהסבירות לביצוע ניסוי קליני נוסף בשלב השלישי והמכריע בארה"ב בתרופה StemEx לטיפול בסרטן דם, על פי המלצת ה-FDA נמוכה, בשל העלויות המשמעותיות הכרוכות בכך. לעומת זאת גמידה סל ממשיכה במגעים עם רשות התרופות האירופית בנוגע לרישום התרופה באירופה

 

ניתוח טכני – המנייה התממשה לאחרונה בכ- 11% מהגבוה האחרון שנרשם במהלך חודש אוקטובר ברמה של 870 נקודות, זאת לאחר שהמניה נכשלה במשך שני ימי מסחר לפרוץ רמה זו, אולם משנכשלה החלה במהלך מימוש. בטווח הקצר – אזור 750-754 נקודות מהווה אזור תמיכה חשוב וכל עוד המניה נסחרת מעליו – קיימת אפשרות סבירה לחזרה לאזור הגבוה ב- 870 נקודות. בדרך קיימת התנגדות נקודתית סביב רף ה- 820 נקודות. מנגד, סגירה שלילית מתחת לטווח 750-754 נקודות תאותת על המשך מימוש עם מחיר יעד ב- 700 נקודות ואילו רף ה- 750-754 נקודות יהפוך להתנגדות.

 

בטווח הקצר נראה כי קיימת אפשרות לתיקון עולה לאור ההיפוך שנרשם ביום המסחר האחרון (ה’) מעל אזור התמיכה הנ"ל והיום המניה נסחרת בעליה קלה כך שרק שבירה תכריע לטווח הקצר.

 

כלל ביו  - גרף יומי

*** מובהר ומודגש כי האמור בסקירה זו אינו מהווה תחליף לייעוץ המתחשב בנתונים ובצרכים המיוחדים של כל אדם. בפרסום המידע בסקירה זו אין משום המלצה או חוות דעת בקשר לביצוע כל עסקה או השקעה בניירות ערך, לרבות רכישה ו/או מכירה של ניירות ערך. יודגש כי לגבי כל מידע מכל סוג המופיע בסקירה – על כל אדם לבצע בדיקה ואימות נוספים, תוך התחשבות בנתונים ובצרכים המיוחדים שלו. יצוין כי במידע עלולות ליפול טעויות וכן עשויים לחול לגביו שינויי שוק ו/או שינויים אחרים, וכי אף עלולות להתגלות סטיות משמעותיות בין התחזיות והניתוחים המופיעים למצב בפועל. אשר על כן, קבלת החלטה כלשהי על סמך נתון, דעה, חוות דעת, תחזית או ניתוח המופיע במסגרת הסקירה - הינו על אחריות הקורא בלבד.

תגובות לכתבה

הוסיפו תגובה

אין לשלוח תגובות הכוללות מידע המפר את תנאי השימוש

  • 6
    אתה בטוח שמדיוונד כבר מוכרת בזמן זה? מדוע כת"ב לא מוציאה הודעות לבורסה ולא מעדכנת?

    מה? הם רוצים לאסוף בזול? אל תשכח שיריב טפר נתן לכלל ביוטכנולוגיה אפסייד של 300% לשער 3200. גם נתלי גוטליב נתנה יעד לשער 3000 וזה עוד שהחברה הייתה לפני הצלחת ניסוי 3 של אנדרומדה, קריא היום צריכה להיסחר פי 4 לפי האנליסטים. בעלים מיליארדר מקום 16 בעולם בעושרו לפי פורבס 2013 מחזיק 58%. טבע מחזיקה 15% מהחברה. איפה כאן אנחנו טועים? אולי השער הזה של כת"ב באמת מתמחר את מה שהיא שווה? דווקא שמעתי דעות שאומרות שאם הייתה נסחרת בוול-סטריט הייתה שווה מיליארד דולר ומעלה! אשמח לתובנות..

    • שאלה לאילן
    • 17/11/2013 19:07
  • 5
    פול גז צפונה

    חובה בכל תיק השקעות . עד סוף שנה פרמייה של 50% . תחילת מכירות כבר ברבעון הזה . ישתקף כבר בדוח הבא !

    • אילן
    • 17/11/2013 19:01
  • 4
    אפסייד אדיר

    לא מובן איך אחד החברות החזקות בשוק מגיעה לשערים כאלה מגוחחים ! אפסייד של עד 50% קרי שער1150-1200 זה השער האימיתי .

    • שלומי
    • 17/11/2013 18:58
  • 3
    מישהו יכול לומר לי באיזה שלב נמצאת מדיוונד כרגע? כי אין שום איזכור בדו"ח של כלל ביוטכנו

    הנקסובריד צפוי להימכר כבר ברבעון הקרוב. תרופה של מאות מיליונים. כלל ביו משום מה לא ציינו שום דבר בדו"ח רבעון 3(קראתי את כולו). מישהו יודע משהו? האם הנקסובריד כבר נמכר באירופה? ומה עם התרופה השנייה של כלל ביו פוליהיל?

    • שאלה
    • 17/11/2013 18:56
  • 2
    חזקה מאוד החברה הזו

    לעניות דעתי תגיע תוך מספר חודשים חזרה לשערים 1500-2000. נסחרת נזיד עדשים.

    • כהן
    • 17/11/2013 18:38
  • 1
    כלל ביו

    הדרך צפונה משמע שערים של 1000-1150 סוללה מתמיד . ניעור ידיים חלשות ויתרות שורט במינימום הם רק הטריגר לפריצה . אופציה 4 כבר בכסף עד סוף שנה שערים 350-400 . ארסנל הודעות חיוביות בדרך הם הדלק לפני הפיצוץ !

    • אורי
    • 17/11/2013 17:45