מנכ"ל חברת החשמל, אלי גליקמן הכריז על מצב חירום בחברת החשמל. אלוף במיל’ יפתח רון טל, יו"ר דירקטוריון חברת החשמל, אמר כי: "יש לפעול בנחישות בכל הדרכים כדי למנוע פגיעה באספקה הסדירה של החשמל למשק".
בעקבות מכתבו השנוי במחלוקת של הממונה על השכר באוצר, עו"ד קובי אמסלם והמהלך החד-צדדי , אותו הגדירו בחברה כתמוה וחסר אחריות, תוך כדי שיחות המו"מ במסגרת ועדת יוגב, הנחה בצעד דרמטי וחסר תקדים יו"ר ארגון העובדים למנהלים בכירים בחברה לנקוט עיצומים ולצאת לחופשה יזומה.
יו"ר דירקטוריון החברה והמנכ"ל הורו לפעול מיידית בכל הדרכים החוקיות כדי למנוע את עיצומי העובדים ולפעול כנגד ההחלטה. בשעה זו החברה עתרה לבית הדין לענייני עבודה תוך שהורתה לכל הדרגים בארגון לפעול במתכונת חירום למניעת פגיעה באספקת חשמל סדירה בכל המשק.
ההסתדרות הכריזה בשעה האחרונה על סכסוך עבודה בחברת החשמל. סכסוך העבודה נוגע לכלל 13 אלף עובדי החברה והוכרז בעקבות דרישת העובדים לחתום על הסכם עבודה קיבוצי אשר יסדיר את מכלול זכויות העובדים ותנאי העסקתם במסגרת הרפורמה. כמו כן בנוגע לצעדים חד צדדיים על רקע השינוי המבני ודרישת הממונה על השכר להפחתת זכויות העובדים.