הלשכה המרכזית לסטטיסטיקה מוסרת שבאוגוסט 2013 עמדה הכמות המבוקשת של דירות חדשות על כ-3,570 יחידות, מתוכן כ-2,130 דירות חדשות שנמכרו לציבור הרחב וכ-1,440 דירות שלא למכירה (שימוש עצמי של בעל הקרקע, קבוצות רכישה, השכרה ועוד). כך עולה מנתונים מוקדמים של סקר התחלות בנייה וסקר מכירת דירות חדשות בבנייה ביזמה פרטית (הנתונים לחודשים יולי-אוגוסט 2013 חלקיים), הנערכים על ידי הלשכה המרכזית לסטטיסטיקה, ביזמה ובמימון משרד הבינוי והשיכון, וכן מנתוני סקר התחלות בנייה ומכירת דירות חדשות בבנייה ביזמה ציבורית, הנערך על ידי משרד הבינוי והשיכון.

 

להלן הכמות המבוקשת לדירות חדשות בינואר-אוגוסט 2013: כ-48% מהכמות המבוקשת של הדירות החדשות (דירות חדשות שנמכרו ודירות שלא למכירה) נבנו על קרקע בבעלות פרטית (לוח 2). הכמות המבוקשת של דירות חדשות בחודשים ינואר-אוגוסט 2013 הייתה גבוהה ב-2.0% מזו של החודשים המקבילים ב-2012. כ-29% מסך כל הכמות המבוקשת של דירות חדשות (דירות חדשות שנמכרו ודירות שלא למכירה) היו במחוז מרכז וכ-11% בלבד בכל אחד מהמחוזות חיפה וירושלים. בחודשים אלו נרשמה עלייה בכמות המבוקשת של דירות חדשות במחוז חיפה (כ-30%) ובמחוז ירושלים (כ-21%). לעומת זאת, נרשמה ירידה במחוז הצפון (כ-8%-), במחוז הדרום (כ-6%-), במחוז המרכז (כ-5%-) ובמחוז תל אביב (כ-1%-) בהשוואה לתקופה המקבילה אשתקד.

 

בבחינת נתוני המגמה של הכמות המבוקשת של דירות חדשות בשנים האחרונות מסתמנת מגמת עלייה (עם תנודות) שהגיעה מרמה של כ-2,600 דירות בחודש ב-2008, לכ-3,500 דירות בסוף 2010 ובתחילת 2011. במהלך שנת 2011 הסתמנה ירידה, ובנוסף עלייה, ומאוגוסט 2012 נרשמו שוב כ-3,500 דירות בממוצע לחודש. (תרשים 2 ולוח 1).

תגובות לכתבה

הוסיפו תגובה

אין לשלוח תגובות הכוללות מידע המפר את תנאי השימוש

  • 2
    כי פקידי האוצר וההנהלה של המדינה

    משום מה לא רוצים שכל אזרח ימלא דוח בסוף השנה כמו בארה"ב ואז יהיה הרבה יותר קשה להון השחור מעניין למה ביבי נתניהו ויאיר לפיד מתנגדים לזה - אולי גם להם יש מה להסתיר ?
    למעבר להודעה בפורום לחץ כאן

    • thetiger
    • 03/10/2013 14:26