יתרת החוב של המגזר העסקי ירדה בחודש יולי ב-0.2% לרמה של כ-779 מיליארדי ש"ח. יתרת החוב של משקי בית לדיור גדלה בכ-3.3 מיליארדי ש"ח (1.2%) ועמדה בסוף החודש על כ-284 מיליארדים. כך עולה מנתונים שמפרסם היום בנק ישראל.

 

מהחטיבה למידע ולסטטיסטיקה נמסר, כי בחודש יולי ירדה יתרת החוב של המגזר העסקי בכ-1.2 מיליארדי ש"ח לרמה של כ-779 מיליארדים (0.2%-). הירידה ביתרה נבעה מהתחזקות השקל מול הדולר שהקטינה את השווי השקלי של החוב במט"ח. הירידה קוזזה בחלקה ע"י גיוס חוב נטו של כ-0.2 מיליארדים ומהשפעת המדד.

 

החודש, לראשונה מתחילת השנה, נרשם גיוס חוב נטו חיובי של הסקטור העסקי מהבנקים בסך של כ-2 מיליארדי ש"ח. זאת לאחר פירעונות נטו במהלך כל המחצית הראשונה של 2013, שהסתכמו בכ-11.6 מיליארדי ש"ח.

 

בחודש אוגוסט הנפיק המגזר העסקי (ללא בנקים וביטוח) אג"ח בשווי של כ-2.5 מיליארדי ש"ח, כולן באמצעות אג"ח סחיר; דומה לממוצע ההנפקות החודשי מתחילת השנה שעומד על כ-2.5 מיליארדי ש"ח.

 

יתרת החוב של משקי הבית עמדה בחודש יולי על כ-401 מיליארדי ש"ח. יתרת החוב לדיור מסך החוב של משקי הבית גדלה בכ-3.3 מיליארדי ש"ח (1.2%) ועמדה בסוף יולי על כ-284 מיליארדי ש"ח.

 

בחודש אוגוסט הסתכמו ביצועי המשכנתאות (נטילות של משכנתאות) בכ-4.8 מיליארדי ש"ח, גבוה מממוצע הביצועים החודשי מתחילת השנה שעומד על 4.4 מיליארדי ש"ח.

 

ביולי פער הריביות במגזר הלא צמוד עלה ב-0.1 נק’ אחוז, כתוצאה מירידה בריבית הממוצעת על יתרת הפיקדונות בכ-0.07 נק’ אחוז ועליה בריבית על יתרת האשראי בכ-0.03 נק’ אחוז.

 

בחודש יולי חלה ירידה של כ-0.28 נק’ אחוז בפער בין הריבית על האשראי הבנקאי החדש שניתן והריבית על הפיקדונות במגזר הצמוד למדד, עקב עליה בריבית על הפיקדון.

 

בחודש יולי עמד המרווח בין תשואת מדד האג"ח הקונצרני הצמוד, תל בונד 60, לבין ממוצע תשואות האג"ח הממשלתיות הצמודות – על רמה של 1.28 נק’, נמוך מהמרווח בחודש יוני שעמד על 1.38 נק’ אחוז. מאז חודש אוגוסט 2012 הצטמצם מרווח זה בכ-2 נק’ אחוז.

 

באוגוסט הריבית הממוצעת על משכנתאות חדשות לא צמודות וכן הריבית הממוצעת על משכנתאות חדשות צמודות למדד נותרו כמעט ללא שינוי לעומת החודש הקודם.

תגובות לכתבה

הוסיפו תגובה

אין לשלוח תגובות הכוללות מידע המפר את תנאי השימוש