בפסגות משיקים סיקור לחברת דור אלון בהמלצת קניה ובמחיר יעד של 93 לעומת מחיר שוק של 53 ₪, פער של כ 78%. מחיר היעד גוזר לחברה שווי כלכלי של 1.3 מיליארד ש"ח לעומת שווי שוק של 741 מש"ח. המלצת הקניה מתבססת על הערכותינו לצמיחה ולשיפור בתוצאות הפעילות העסקית של החברה בשנים הבאות על רקע מגוון רחב של התקשרויות בהסכמים להקמת מתחמי תדלוק ומסחר, פוטנציאל הרחבת הפעילות הקמעונאית באמצעות פריסת סניפי רשת AM:PM מחוץ לגוש דן, המשך פתיחת חנויות בקיבוצים בעידוד השותפות האסטרטגית עם ארגוני הקניות של הקיבוצים. להערכתנו הפער הגבוה בין מחיר היעד למחיר המניה בשוק נובע במידה רבה מהעדר סחירות לאור נתח אחזקות גבוה מאוד של בעלי עניין הגורם להעדר סחורה צפה ולחוסר עניין. זאת בנוסף לסביבה עסקית שהתאפיינה בשחיקת מרווחים, פגיעה בתוצאות כתוצאה מהגבלות שהוטלו על העברת דלקים לרצועת עזה והאטה בפעילות הכלכלית אשר הקרינה על הביקושים במשק. הערכת השווי התבססה על הנחות שמרניות שהביאו לידי ביטוי חלקי בלבד את פוטנציאל הצמיחה וקיבעו במידה רבה את תוצאות הפעילויות בתחום השיווק הישיר והדס"ל על אף היותם תוצרי שנת משבר.


 דור אלון אנרגיה הינה חברת הדלק הרביעית בגודלה בישראל. החברה עוסקת בסחר בדלקים ובמסחר קמעונאי באמצעות רשת חנויות נוחות. לחברה אחזקות בחברת מרקורי (31%) ובשותפות המוגבלת דור חיפושי גז (5%) אשר לה 4% בחזקות תמר ודלית.


בעשור האחרון התאפיינה פעילות החברה בצמיחה מואצת הממוקדת בפתיחת תחנות תדלוק ופיתוח פעילות סחר קמעונאית במגוון פורמטים: חנויות נוחות במתחם התחנה (אלונית), "צרכניות" במושבים וקיבוצים (אלונית בקיבוץ ובמושב) וסניפים עירוניים ((AM:PM). לחברה בלעדיות באספקת דלקים לרצועת עזה, פעילות בתחום הגפ"מ באמצעות דורגז ופעילות בתחום הדלק הסילוני.


פעילות החברה נחלקת בין 3 מגזרים: תדלוק ומסחר, שיווק ישיר ודלק סילוני. בין מגזרי הפעילות קיימת סינרגיה המתבטאת במערכי הניהול, הרכש, השיווק, הובלה ואחסנת דלקים ושמנים.


החברה פועלת בסביבה תחרותית במיוחד המתאפיינת בשחיקת מרווחים כאשר על מתחרותיה העיקריות נמנות שלוש חברות הדלק הגדולות. בעלי מניות מרכזיים: קבוצת אלון (80.1%) אפריקה (7.0%). לחברה שותפות אסטרטגית עם ארגוני הקניות של הקיבוצים (המחזיקים בקבוצת אלון). 


לחברה אין מדיניות חלוקת דיבידנדים מוצהרת, אולם בין השנים 2005 ל 2009 חולקו מדי שנה דיבדנדים בהיקף של כ 18-25 מש"ח- יוצאת דופן הייתה 2008 בה חולק דיבידנד בסך 91 מש"ח.


במאי הודיעו בעלת השליטה אלון והריבוע הכחול על הסכם לפיו תרכוש הריבוע את אחזקות אלון בחברה בדרך של הקצאת מניות לפי יחס של 1.8 מניות של הריבוע תמורת מניה אחת של החברה. יחס ההחלפה משקף דור אלון שווי של 1.04 מיליארד ₪, העסקה כפופה לאישור באסיפת בעלי מניות אשר תיערך ב 28 ליוני 2010. 

 

 

*** מובהר ומודגש כי האמור בסקירה זו אינו מהווה תחליף לייעוץ המתחשב בנתונים ובצרכים המיוחדים של כל אדם. בפרסום המידע בסקירה זו אין משום המלצה או חוות דעת בקשר לביצוע כל עסקה או השקעה בניירות ערך, לרבות רכישה ו/או מכירה של ניירות ערך. יודגש כי לגבי כל מידע מכל סוג המופיע בסקירה – על כל אדם לבצע בדיקה ואימות נוספים, תוך התחשבות בנתונים ובצרכים המיוחדים שלו. יצוין כי במידע עלולות ליפול טעויות וכן עשויים לחול לגביו שינויי שוק ו/או שינויים אחרים, וכי אף עלולות להתגלות סטיות משמעותיות בין התחזיות והניתוחים המופיעים למצב בפועל. אשר על כן, קבלת החלטה כלשהי על סמך נתון, דעה, חוות דעת, תחזית או ניתוח המופיע במסגרת הסקירה - הינו על אחריות הקורא בלבד.

תגובות לכתבה

הוסיפו תגובה

אין לשלוח תגובות הכוללות מידע המפר את תנאי השימוש

  • 1
    דור אלון שולטת ב-PM AM ובתחנות דלק , שפתוחות בשבת

    לתשומת לב אילו שיש להם קופות תגמולים בפסגות ,ושאר מכשירי חסכון ,בדקו מול פ ס ג ו ת ,האם חברות אלו אצלכם בתיקים .!!!!!!!

    • רון
    • 22/06/2010 10:36