אקסלנס מפרסמים תחזית מדד עבור החודשים אוגוסט-אוקטובר ומציינים כי חודשי הקיץ והחגים כבר כאן ואיתם מגיעים עלייה במחירי שכירויות ובמחירי ההבראה הנופש ונסיעות לחו"ל. אקסלנס מעריכים כי עליית מחירי השכירויות צפויה לחרוג מקצב העלייה העונתי הרגיל. בנוסף, השפעת מחירי האנרגיה צפוייה גם לתרום למגמה זו.

 

מדד חודש אוגוסט צפוי לעלות בכ- 0.5%, ויושפע בעיקר מהעלייה העונתית החדה במחירי השכירויות. בנוסף, יחולו עליות עונתיות במחירי הפירות וירקות וכן במחירי ההבראה הנופש והטיסות לחו"ל. מחירי הדלקים יעלו ב- 2.3% בעקבות העלייה במחירי האנרגיה בעולם. מנגד, תמשך ירידת המחירים העונתית במחירי ההלבשה והנעלה.

 

מדד חודש ספטמבר צפוי לעלות בכ- 0.1% ויושפע מהעלייה במחירי המזון ובמחירי הפירות וירקות. כמו כן, אקסלנס מעריכים כי תחול עלייה במחירי השכירות וזאת על רקע עלייה במחירי הדירות. מחירי הדלקים יעלו בכ- 3.3% על רקע העלייה החדה במחירי האנרגיה והפיחות בשע"ח. מנגד, צפויה ירידה במחירי ההבראה ונופש אולם בעוצמה מתונה לעומת שנים עברו וזאת בעקבות תקופת התגברות הביקושים לקראת החגים וכן תמשך הירידה העונתית במחירי ההלבשה והנעלה.

 

אקסלנס מעריכים כי האינפלציה ב- 12 החודשים הבאים תעמוד על 2.3%. המדד האחרון ונתוני הצמיחה המקומיים מאותתים כי סביבת האינפלציה המתונה נבלמה. המשך עליית סעיף השכירויות ומחירי האנרגיה, שנותרים ברמה גבוהה, מחזקים את הערכת אקסלנס כי בתקופה הקרובה נחזה בעליית מדרגה בקצב האינפלציה המקומי (מסביבת אינפלציה שנתית של 1.5% לכיוון של 2%+). בנוסף, אקסלנס מזכירים כי בשנה האחרונה היו יחסית הרבה גורמים חד פעמיים שמיתנו את האינפלציה המקומית (חוק חינוך חובה חינם, ירידת מחירי התקשורת). לפיכך, תחזית האינפלציה של אקסלנס היא מעט מעל למרכז היעד.

תגובות לכתבה

הוסיפו תגובה

אין לשלוח תגובות הכוללות מידע המפר את תנאי השימוש