רשות המסים חתמה את סדרת מבצעי הקיץ במבצע אכיפה רחב היקף שערכה בירושלים ובערי החוף שבדרום בשבוע שעבר. כ-10.5 מיליון ₪ נגבו מחייבי מס באזור ונבדקו כ-155 עסקים. הביקורות בירושלים התרכזו בחיי הלילה בבירה ובוקרו פיצוציות, מסעדות, ברים ומועדונים ובאשדוד ובאשקלון, התמקדו בעסקים באזור רצועת החוף וכן במרכזים המסחריים. ובאשר לאחוז הליקויים? – כשליש מבעלי העסקים לא רשמו את הכנסותיהם.
רגע צורם של המבצע נרשם כשהגיעו צוותי ביקורת לדוכנים סמוכים במרכז ירושלים לקראת 11 בלילה. בדוכן אחד נראה קטין המוכר סחורה במזומן ללא רישום, כשלידו יושב אדם שעישן נרגילה בנחת, הכחיש כל קשר לדוכן וסירב להזדהות. בדוכן הסמוך ישב אדם אחר ששיחק שש-בש, ולשאלות המבקרים השיב שהדוכן שייך לחברו והוא רק שומר על הדוכן בזמן היעדרו.
כאשר הזדהו מבקרי רשות המסים וביקשו לראות את ספרי החשבונות, נזעקו שני הבגירים - סירבו להזדהות והמשיכו להכחיש כל קשר לדוכנים - ועוררו מהומה סוערת במקום, הכל לעיני המבלים הרבים שהיו באזור בחמישי בערב. בסיוע שוטרי הוצאה לפועל, הובאו החשודים לחקירה, שם הסתבר כי מדובר בשני אחים שבבעלותם הדוכנים והם מפעילים אותם מזה מספר שנים ללא דיווח לרשות המסים. להגנתם, טענו כי לא ידעו שיש צורך בדיווח למס הכנסה.
בביקורת שנערכה על יסוד מידע מוקדם, נמצא כי תופרת מאשדוד העובדת בביתה לא רשמה הכנסות של 3,000 ש"ח. לטענתה אמרה התופרת שהיא מבולגנת ושמעתה ואילך היא תתחיל להיות מסודרת. בביקורת שנערכה לעורכת דין, נמצא הפקדה לחשבונה של 37,000 ₪ עליה לא דיווחה. בדומה לעמיתותיה בצפון, שנתפסו בעבירות דומות במבצע אחר הקיץ, הגדילה לעשות גננת מפעוטון באשדוד שלא רשמה צ’קים בסך 312,000 ₪. היא טענה שתכננה למסור לכל ההורים קבלות באסיפת ההורים הבאה.
המבצע נערך כחלק מפעילות נרחבת של רשות המסים כנגד מעלימי מס והון שחור ובמסגרת הנחיית מנהל רשות המסים, משה אשר, למשרדים האזוריים להגביר את פעילות האכיפה ולשפר את כושר ההרתעה, בין היתר ע"י עריכת מבצעי שטח שמטרתם להביא לדיווחי וגביית מס אמת ולהגביר את השוויון בנטל בקרב האזרחים.