שר האוצר, יאיר לפיד, החליט להאריך את הוראות המעבר בדבר מתן מענקים לרוכשי דירות בפריפריה עד ל-31.10.13. זאת בתום ישיבה שהתקיימה בעניין במשרד האוצר בהשתתפות נציגי אגף התקציבים ומנכ"ל משרד השיכון.
החלטה זו באה על מנת למזער את הפגיעה ברוכשי דירות בפריפריה אשר היו זכאים בעת רכישת דירתם להנחה בדמות המענק ואשר הסתכמו עליו בעת הרכישה. עם קבלת ההחלטה, יוכלו הרוכשים לממש את רכישתם בפרק זמן סביר.
שר הבינוי והשיכון אורי אריאל אמר: ״שיתוף הפעולה בין המשרדים מביא לתוצאות מבורכות. זאת, על מנת לעודד את מי שהחליט לעבור לפריפריה ובכדי למנוע פגיעה ברוכשים רבים אשר כבר התחייבו לרכישת דירה על סמך המענק".
יצוין כי המענקים וההטבות תרמו לגידול בהתחלות הבנייה בפריפריה ולמאות זוגות צעירים וחסרי דירה לעבור לישובי הפריפריה או לרכוש דירה במקום בו גדלו. הערים הבולטות בהן מומשו המענקים בפועל הן: נהריה, נתיבות, דימונה, כרמיאל ועכו, ובעקבות ההחלטות על הארכת המועד למימוש המענקים צפויים מימושים רבים גם בנצרת עילית ובחריש. התכנית כוללת מענק של 60 אלף שקל לזוגות צעירים ורוכשי דירה ראשונה בפריפריה ועוד החזר סבסוד פיתוח של עד כ-40 אלף שקל לדירה.
הישובים הנכללים בתכנית הם: אופקים, בית שאן, בועיינה-נוג’ידאת, דימונה, טבריה, חורה, חריש, ירוחם, כרמיאל, כפר מנדא, מגדל העמק, מעלות תרשיחא, יפיע, מצפה רמון, נהריה, נחף, נצרת, נצרת עילית, נתיבות, סח’נין, עכו, ערד, צפת, קרית שמונה, רהט, שדרות, חצור הגלילית, אל-סייד, שלומי.