רמי הדר, אלוט<br>
רמי הדר, אלוט

להערכת כלל פיננסים ברוקרז’, החששות מאלוט עלולות להתברר כמוחשיות יותר מההצלחות. הם עדיין מאמינים כי אלוט ממוצבת היטב בשוק ה- DPI עם נתבך סינרגטי של שירותים מוספים (VAS). יחד עם זאת, עד שעננת המאקרו / ’חופשיות הרשת’ תתרומם וההזמנות יתחילו לזרום, אלוט עלולה לראות תקופה קשה ללא צמיחה אורגנית. מבחינת סיכון / סיכוי, אנו נשארים בצד ומחכים לראות סימני צמיחה, וחתימה על פרויקטים אשר ביכולתם לשנות את מפת הדרכים.

 

לקראת הדוח הרבעוני כלל פיננסים פרסמו סקירה: אלוט תדווח את תוצאות 2Q13 ביום שלישי (06.08). אנו מצפים לתוצאות בצפי עם יחס צבר-חוב גדול מ- 1. במהלך הרבעון אלוט הכריזה על שלוש עסקאות גדולות; עסקאות אלו תורמות לראות להמשך השנה, במיוחד לאור התלות בכל פרויקט ופרויקט. עם זאת, להערכתנו אלו כבר כלולות בציפיות השוק. אנו מעריכים כי חוסר הצמיחה האורגנית של אלוט השנה, במיוחד לעומת המתחרים, נובעת מהחשיפה של החברה לאירופה. אנו מצפים לשמוע מההנהלה בשיחת הועידה על הסביבה העסקית וההזדמנויות להמשך השנה.

 

צפי לרבעון בצפי. אנו מצפים כי אלוט תדווח רבעון שני בצפי עם הכנסות ורווח למניה של $26m / $0.06, אשר תואמים את הקונצנזוס. ציפיות אלו משקפות התאוששות מ- 2 הרבעונים הקודמים אך הן עדין נמוכות ביחס לתוצאות שנה שעברה. אנו מצפים ליחס צבר-חוב (B2B) גדול מ-1 לאור שיפור מסוים בהזמנות ושלושת העסקאות שנחתמו ברבעון.

 

מה יזיז אותנו. הזכיות של אלוט במהלך הרבעון והצפי שלנו ל- B2B >1 בהחלט מעודדים אך להערכתנו אין בהם בכדי לשנות את המומנטום. ללא המשך המגמה החיובית עם יחס > 1 גם ב- 3Q13 ושיפור באירופה, אנו לא רואים חזרה לצמיחה השנה.

 

מסביב לעולם. זכיית ההמשך עם VZ (להערכתנו, לא רשמי) מצביע על ההזדמנות ב- VAS; עם זאת, ארה"ב עוד רחוקה מפתרון ’חופשיות הרשת’ אשר מונע השקעה באזור. אסיה צומחת אך חלקה היחסי קטן, התחרות חריפה ולהבנתנו המתחרות מצמצמות פערים באזור. זה משאיר את אירופה בה לאלוט הנוכחות החזקה ביותר, כפי שראינו בזכייה עם VOD ו- Orange (להערכתנו), אך אירופה עדיין נושאת את הקשיים הכלכלים הגדולים.

 

מה במספרים? ל- 2H13 אנו צופים המשך ההתאוששות אך לסיכום השנה אנו ממדלים $110m הכנסות שהם 3% צמיחה וירידה אורגנית של -2%, זאת לעומת צמיחה צפויה של מעל 20% אצל המתחרות. בנוסף, בצירוף העלויות של Ortiva ו- Oversi אנו מצפים לירידה של מעל 40% ברווחיות ל- $0.33; לעומת קונצנזוס של $111m/$0.35. ב- 2014 הפער ביננו לקונצנזוס מתרחב, כאשר אנו צופים צמיחה של 15% בהכנסות וכמעט הכפלה ברווח ל- $127m/$0.62 לעומת קונצנזוס של $135m/$0.64.

*** מובהר ומודגש כי האמור בסקירה זו אינו מהווה תחליף לייעוץ המתחשב בנתונים ובצרכים המיוחדים של כל אדם. בפרסום המידע בסקירה זו אין משום המלצה או חוות דעת בקשר לביצוע כל עסקה או השקעה בניירות ערך, לרבות רכישה ו/או מכירה של ניירות ערך. יודגש כי לגבי כל מידע מכל סוג המופיע בסקירה – על כל אדם לבצע בדיקה ואימות נוספים, תוך התחשבות בנתונים ובצרכים המיוחדים שלו. יצוין כי במידע עלולות ליפול טעויות וכן עשויים לחול לגביו שינויי שוק ו/או שינויים אחרים, וכי אף עלולות להתגלות סטיות משמעותיות בין התחזיות והניתוחים המופיעים למצב בפועל. אשר על כן, קבלת החלטה כלשהי על סמך נתון, דעה, חוות דעת, תחזית או ניתוח המופיע במסגרת הסקירה - הינו על אחריות הקורא בלבד.

תגובות לכתבה

הוסיפו תגובה

אין לשלוח תגובות הכוללות מידע המפר את תנאי השימוש