אוריאל לין, נשיא איגוד לשכות המסחר<br>קרדיט: יח"צ
אוריאל לין, נשיא איגוד לשכות המסחר קרדיט: יח"צ

"הכרזתה הפורמאלית של ההסתדרות הכללית על סכסוך עבודה בנמלים שעילותיה העיקריות הינן פגיעה עתידית בתנאי העובדים בנמלים עם הקמת הרציפים החדשים, והטענה לפיה החלטת הממשלה התקבלה תוך ניסיון להכתיב חד צדדית שינויים דרמטיים תוך התעלמות מנציגות עובדי הנמלים, היא פגיעה ישירה באושיות הדמוקרטיה בישראל", כך אמר הבוקר עו"ד אוריאל לין, נשיא איגוד לשכות המסחר.

 

לדבריו, "זהו לא סכסוך עבודה במובנו הרגיל ואסור בשום פנים ואופן לראותו ככזה. זהו בעצם ניסיון ישיר להשתמש בכוח מונופולי על מנת לסכל החלטות של מוסדות המדינה לפיתוח המשק. עצם הניסיון לשבש ביצוע של החלטות מדינה באמצעות הגופים הנבחרים הוא מעשה הפוגע באושיות הדמוקרטיה. קומץ עובדים משתמש בנכסי המדינה שהם נמלי הים על מנת לעכב ביצוע החלטות של המדינה בפיתוח המשק.

 

לין הדגיש כי אין כאן בעיית אמת של תנאי עבודה וגם אם הייתה בעיה כזו היא לא יכולה להצדיק גרימת נזקים למשק כולו. "המטרה המרכזית היא לשמור על מעמדם המונופולי של ועדי הנמלים החזקים ולמנוע מצב בו עובדי הנמלים ייאלצו להתייצב בפני תחרות.

 

לשום עובד אין הזכות לתבוע את המשך קיום מעמדו המונופולי ולשום עובד אין את הזכות לקבוע שהוא לא יתייצב בפני תחרות. מעבר לכך, אסור גם למדינה להתחייב על דברים אלה שכן בכך היא משבשת את עקרונות היסוד של המשק בישראל" אמר.

 

לין גם ציין שמערכת המשפט לא משכילה תמיד לראות את גרעין הסכסוך האמיתי והיא מוצאת לעצמה תמיד את הפיתרון הקל עם תחילתה של שביתה לשלוח את הצדדים למו"מ במקום להבהיר לעובדים חד וחלק את המצב המשפטי. מעבר לכך בניגוד לדעתם של משפטנים כאלה ואחרים אין כלל לבית הדין הארצי לעבודה את הסמכות לעכב או לבטל מכרזים שהוצאו על ידי המדינה.

 

לין גם הביע תמיהתו על כך שהיועץ המשפטי לממשלה שאינו מהסס להזדרז בשלילת זכויות יסוד של המעסיקים לא מוצא לנחוץ נוכח האיום של ההסתדרות לפגוע בכלל המשק להבהיר לממשלה מהן בדיוק סמכויותיה במקרה כזה ומה המגבלות הקיימת באשר לזכות השביתה בישראל."

תגובות לכתבה

הוסיפו תגובה

אין לשלוח תגובות הכוללות מידע המפר את תנאי השימוש

  • 17
    אתה חושב שממשלה קובעת בדירות?

    טעות בידך. מי שקובע בפועל אלו העיריות והועדות המחוזיות. המחירים עולים, הממשלה מדברת, ונראה אותך מנסה לסגור מרפסת. הממשלה (אלי ישי) העבירה תקנה שמותר לפצל דירות, אז מה? אפשר לפצל? לא, העיריות מסמסו את זה. תראה מה קורה שממשלה מנסה להסדיר התיישבות הבדווים בנגב, או להעביר צינור בקרקע הדרוזים בכרמל, או לפתוח נמל נוסף, לא מצליחים לעשות כלום. מי שקובע אלו קבוצות לחץ שיושבות לכולנו על הגרון ומשיגות מה שהן רוצות כי הם מחויבות למטרה. מי נדפק? הרוב הדומם ששלח הממשלה הזו לבצע רפורמות ואז לא מוכן לגבות אותה ומאמין לכל הקוזקים הנגזלים שעושקים אותנו.
    למעבר להודעה בפורום לחץ כאן

    • eyal12
    • 18/07/2013 16:57
  • 16
    אבי הנושא מאד פשוט לא צריך להיות

    גאון ולהבין שספציפית במקרה של הועדים הגדולים הוא צודק, זה שהוא לדעתך עריץ ונצלן לא מוכיח שהוא לא צודק יתרה מכך אין שום עסק סביר בעולם שלא היה פושט רגל אם היה מתנהל כמו שהנמלים לדוגמה מתנהלים, רוב העסקים הקטנים והבינוניים בישראל אין להם שום סיכוי לשרוד עם ההוצאות שיש היום ועם התנאים שיש לתת לעובדים בישראל זאת הסיבה האמיתית למה יש עובדי קבלן וזאת הסיבה שבכל המקומות הכביכול סוצאליסטיםכולל משרדי הממשלה והעיריות מלאים בעובדי קבלן פופוליזם זה מה שאתה טוען, לך קל לכתוב נראה אותך מקים עסק ונותן לעובדים שלך את התנאים של עובדי הנמל......תספר לי כמה ימים שרדת
    למעבר להודעה בפורום לחץ כאן

    • shukih4
    • 18/07/2013 16:19
  • 14
    אתה לא יודע עד כמה אתה צודק ,

    לצערנו אנשים הולכים אחרי כל מה שנאמר בתקשורת ,שנשלטת ברובה על ידי בעלי אינטרסים . מאז שביבי היה שר האוצר ועד היום ראש ממשלה ,עברו מספר רב של הפרטות ושנויים במשק ובסופו של דבר מרבית העובדים השכירים ("מעמד הבניים")קיבלו פחות ונפגעו יותר,כמו שנאמר "עם קשה עורף" .
    למעבר להודעה בפורום לחץ כאן

    • galgalz
    • 18/07/2013 15:19
  • 10
    הוועדימ לא קובעימ מדיניות...זה אתה

    אומר....אבל לפעמימ , צריך לעמוד על הרגליים האחוריות , רק כדי לעצור את ההדרדרות במצבם.......וחוצ"מז מה אתה נדבק לנמלים?....סתכל על רוב השכירים שמחציתם עובדים בשכר מינימום...וללא זכויות בסיסיות.......... כן , גם אני רוצה עוד מליון , ועוד אחד , ועוד אחד.....ומהכפת לי מהפועלימ שלי.........נו באמת ,עזוב סיסמאות...רד לעם........
    למעבר להודעה בפורום לחץ כאן

    • avijakub
    • 18/07/2013 14:41
  • 9
    גם אני שואל מה הקשר?

    אני הגבתי לתוכן הדברים של לין בכתבה (אגב, לא מכיר אותו), ואתם מתקיפים אותו באופן אישי ללא שום התייחסות לדברים שהוא אומר. זה נראה לי מוזר.
    למעבר להודעה בפורום לחץ כאן

    • eyal12
    • 18/07/2013 14:30
  • 8
    הם לא בקשו שפור תנאים, אלא אי תחרות

    העובדים לא רוצים שפור תנאים (נו טוב, 80K לחודש על חצי משרה לא מספיק?) , אלא הם דורשים שלא יוקמו נמלים מתחרים. העובדים בנמלים באמת לא זקוקים לזכויות בסיסיות, יש להם מספיק. האם באמת אתה חושב שאחת מזכויותיהם הבסיסיות זה לקבוע את העתיד התחבורתי של מדינת ישראל? אם ככה, אז בוא נפטר הממשלה ונשאיר רק את מועצות העובדים שיקבעו המדיניות בכל תחום. ועד העובדים בחברת חשמל יקבע מדיניות החשמל. מועצת הלול תקבע כמה מכסות ביצים. מועצת החלב תקבע מכסות לחלב. אפילו יש שם מוכן למדינה הזו "ברית המועצות" (מועצות הפועלים = סובייט ברוסית). אגב, מועצות החלב והלול אכן קובעות מכסות, ולכן המחירים בארץ כפולים מאשר בחו"ל.
    למעבר להודעה בפורום לחץ כאן

    • eyal12
    • 18/07/2013 14:24
  • 7
    סליחה אבל מה הקשר

    ניתן לנהל משק חופשי ללא התופעות של העסקת עובדים בתנאים אלו להזכירך בערוב ימייהם זה יהיה על גבה של המדינה אני מעיז לבגיד ש"זה" לא יהודי לעסיק בתנאים אלו עלק משק חופשי ,לעובדים הללו אין הרבה בררות ווחופש ולין מנצל זאת
    למעבר להודעה בפורום לחץ כאן

    • חובב ציון
    • 18/07/2013 14:24
  • 5
    בלי עובדים,, אי תוצרת וזה לא

    משנה איפה עובדימ.....במקום לבלבל במח , תדאג לזכויות בסיסיות לרו העובדים במשק, ולא להחזירם אחורה לימי העבדות ........הבנת?????????
    למעבר להודעה בפורום לחץ כאן

    • avijakub
    • 18/07/2013 14:11
  • 4
    אתה מוזמן לא לעבוד שם.

    בפעם האחרונה שבדקתי, אנחנו עדיין במשק חופשי, אלא אם כן שלי יחימוביץ וההסתדרות יצליחו במהפכה הצפון קוריאנית שלהם.
    למעבר להודעה בפורום לחץ כאן

    • eyal12
    • 18/07/2013 14:11
  • 3
    האם הנמלים שייכים לעובדי הנמלים?

    האם זוהי זכות אבות שלהם שלא תהיה להם לעולם תחרות והם יקבעו מה ומי יכנס לישראל? מי שרוצה להכפיף המשק אליו לנצח זו ההסתדרות והוועדים הגדולים. וגם, אתה לא תוכל לעולם למנוע את התופעה של עובדי קבלן. אלא אם כן תסגור את ישראל לעולם , כמו צפון קוריאה. מה שההסתדרות ושלי יחימוביץ רוצים.
    למעבר להודעה בפורום לחץ כאן

    • eyal12
    • 18/07/2013 14:08
  • 2
    לין אבי אבות הטומעה

    החברה של אשתו מעסיקה עובדים בתנאים מחפירים והוא לוביסט של חברות הקבלן בארץ אדם מביש
    למעבר להודעה בפורום לחץ כאן

    • חובב ציון
    • 18/07/2013 14:00
  • 1
    מר לין ....העסקת עובדימ בתנאים

    של עובדי קבלן , שאתה תומך בזאת , ורוצה לראות את כולם, כעובדי קבלן...., זה חזרה שנות דור לימי העבדות, העריצות, וניצול אנשימ , כאילו הם חיות................... ה ל א ה ה ד מ גו ג יה. !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! עלוב שכמותך......
    למעבר להודעה בפורום לחץ כאן

    • avijakub
    • 18/07/2013 13:54