מיטב דש בית השקעות:ניתוח החלטת הריבית האחרונה של הנגיד פישר ושיקוליה לא כל כך חשובים. למרות שההחלטות מתקבלות היום ע"י הועדה המוניטארית שצריכה להבטיח המשכיות, זהות הנגיד עדיין אמורה להיות מכרעת. לכן, לא רק שבהחלטה הבאה הדגשים והשיקולים עשויים להשתנות, אלא כנראה שכבר ההחלטה האחרונה הושפעה מעצם החלפת המשמרת. לגופה של ההחלטה, אפשר לציין שמרבית השיקולים, אותם מציינת הודעת הריבית, תומכים בהורדה נוספת של הריבית:

 

הנתונים שנוספו מצביעים על האפשרות שחלה האטה בקצב הגידול בפעילות. האינפלציה הייתה נמוכה מהתחזית. מתרבים הסימנים של חולשה בשוק העבודה. השקל התחזק לעומת סל המטבעות.

 

בנק ישראל מציין אומנם ששתי הפחתות הריבית בחודש מאי מהוות בשלב זה מענה להתפתחויות העולות מהנתונים. אולם, חלק גדול מהנתונים התווספו מאז החלטת הריבית בחודש מאי ולכן אמורים היו לחדש מידע עבור בנק ישראל. יתכן ומשתמע מכך, שהורדת ריבית כפולה בחודש מאי הייתה "פעולת מנע" לתרחיש שלילי שבינתיים מתממש.

 

חטיבת המחקר של בנק ישראל פרסמה את התחזית המעודכנת לשנים 2013-2014 . התחזית לצמיחת המשק לשנת 2013 נותרה ללא שינוי (3.8% , ללא גז -2.8%), אך במרכיבים העיקריים של התוצר חלה הרעה בתחזיות.

 

בשנת 2014 הצמיחה צפויה להיות מתונה יותר בגלל הקטנת התרומה של הצריכה הציבורית בעקבות צמצום הגירעון ובגלל הקטנת השפעת הגז. כמו כן, הצריכה הפרטית צפויה לצמוח בקצב דומה לשנת 2013 בגלל גזירות התקציב. חטיבת המחקר הורידה בחדות את תחזית הריבית של בנק ישראל לשנת 2014 מ-2.50% ל-1.25%.

 

"החלפת השלטון" בבנק ישראל מקשה לחזות המשך מדיניות הריבית (לא שזה היה קל עד היום...). על פי ההתפתחויות האחרונות, הריבית עשויה להמשיך ולרדת עוד מדרגה או אפילו שתיים. אולם, צריכים להמתין לדבריו של הנגיד החדש, שבאופן כללי הביע לא פעם ביקורת להחזקת ריבית ריאלית שלילית לאורך זמן.

*** מובהר ומודגש כי האמור בסקירה זו אינו מהווה תחליף לייעוץ המתחשב בנתונים ובצרכים המיוחדים של כל אדם. בפרסום המידע בסקירה זו אין משום המלצה או חוות דעת בקשר לביצוע כל עסקה או השקעה בניירות ערך, לרבות רכישה ו/או מכירה של ניירות ערך. יודגש כי לגבי כל מידע מכל סוג המופיע בסקירה – על כל אדם לבצע בדיקה ואימות נוספים, תוך התחשבות בנתונים ובצרכים המיוחדים שלו. יצוין כי במידע עלולות ליפול טעויות וכן עשויים לחול לגביו שינויי שוק ו/או שינויים אחרים, וכי אף עלולות להתגלות סטיות משמעותיות בין התחזיות והניתוחים המופיעים למצב בפועל. אשר על כן, קבלת החלטה כלשהי על סמך נתון, דעה, חוות דעת, תחזית או ניתוח המופיע במסגרת הסקירה - הינו על אחריות הקורא בלבד.

תגובות לכתבה

הוסיפו תגובה

אין לשלוח תגובות הכוללות מידע המפר את תנאי השימוש