תגובתו של טרנס קלינגמן, מנהל מחלקת המחקר בפסגות ברוקראז’, לדו"חות בנק דיסקונט. דו"ח Q1 טוב. הבנק דיווח על רווח רבעוני של 263 מ’ ₪ לעומת צפי ל-185 מ’ ₪. הבנק רשם קיטון חד פעמי בעתודות המס בגין האחזקה בבנק הבינלאומי שהגדיל התרומה של החברות הכלולות ב-42 מ’ ₪ נטו. בנוסף, מימוש אג"חים ברווח של 117 מ’ ₪ היה חריג ביחס לשאר הבנקים בהתחשב בגודלו היחסי של תיק הנוסטרו של הבנק.
התשואה על ההון ב-Q1 הגיעה ל-8.81% על בסיס שנתי. בנטרול אירוע המס בגין האחזקות בבינלאומי ובנרמול רווחים ממימוש אג"חים (כ- 50 מ’ ₪ בדומה לרבעון המקביל אשתקד שאף הוא נהנה מרווחי מימוש נאים) התשואה על ההון הייתה מסתכמת ב-6.6%.
הוצאות: ההוצאות קטנו בכ-2% לעומת הרבעון המקביל אשתקד, אולם היו גבוהים ביחס לצפי. על אף הדרישה של וועד העובדים לתוספת שכר נדיבה המשקיעים מצפים שההנהלה תגלה נחישות במשא ומתן כדי לשמור על תוואי יורד ברמת ההוצאות.
הלימות הון: הלימות הון הליבה הגיע ל-8.9% בסוף הרבעון. רמת הלימות ההון בהחלט מאפשרת לבנק להימנע מקיטון נוסף בתיק האשראי מעבר לקיטון שחל מאמצע 2012.
תיק האשראי: חל שיפור באיכות תיק האשראי אם כי עדיין מדובר באיכות אשראי נמוכה משאר המערכת. יחס החוב הפגום (NPL) לתיק האשראי ירד ל-4.2% (לעומת 4.7% בסוף 2011 ו-4.5% בסוף 2012) ושיעור הכיסוי (יתרת הפרשות להפסדי אשראי/אשראי פגום) עלה ל-41.5% (35% בסוף 2011 ו-38% בסוף 2012). על רקע השיפור המתמשך בתיק האשראי והגידול האיטי באשראי חדש, אנו צופים ירידה בשיעור ההפרשה להפסדי אשראי בשנתיים הקרובות לרמות נמוכות משמעותית ביחס לרמת ההפרשות ההיסטורית של הבנק.
תחזית רווח- 2013 ו-2014: סביבת הריבית הנמוכה וירידה בביקוש לאשראי מהסקטור העסקי מביאות לקיטון בתחזית שלנו להכנסות מרווחי מימון. הירידה בהפרשות להפסדי אשראי תקזז חלק מהפגיעה מירידת המרווח המימוני. תחזית רווח הנקי ירדה ל-773 מ’ ₪ ב-2013 ( 792 מ’ ₪ קודם לכן) ול-813 מ’ ₪ ב-2014 (886 מ’ ₪ קודם לכן)
דיסקונט ניו-יורק -מחכים להצפת ערך : במכפיל ההון הנוכחי בו נסחר הבנק (0.6) כדאי לבעלי הבנק להציף ערך דרך מכירת חלק מהנכסים כגון דיסקונט ניו יורק העשוי להימכר מעל ההון העצמי (הודות לשיפור בתמחור סקטור הבנקים בארה"ב).
בשורה התחתונה: הבנק עדיין אינו מספיק יעיל, אולם המניה אינה יקרה. גם אחרי שעדכנו את התחזיות כלפי מטה התשואה השוטפת על ההון אינה רחוקה מהתשואה המייצגת (6.5%) ממנה נגזר מחיר היעד. נציין כי התוצאות השוטפת נשענות יתר על המידה במימוש יחסית אגרסיבי בתיק האג"ח ולכן על אף הפער בין מחיר המניה למחיר היעד (13%) אנו ממשיכים עם המלצת החזק.