אלקבץ: צעדי בנק ישראל עומדים לחמם מאוד את שוק הדיור. מצד אחד יגדל ההיצע בשל ניסיונות המשקיעים למכור את דירתם טרם כניסת גזירות המיסוי הנדל"ניות לתוקף ומצד שני יגדל הביקוש בגלל הריבית ורצון משפרי הדיור להקדים רכישות

הורדת הריבית על ידי בנק ישראל ב-0.25% ל-1.5%, לרמה הנמוכה מאז יולי 2010, צפויה להיטיב עם נוטלי המשכנתאות. לדברי עידן אלקבץ, מנכ"ל משותף בעתיד משכנתאות, המתמחה בפתרונות מימון ובמיחזור משכנתא:

 

"הורדת ריבית זו תוריד את התשלום החודשי על משכנתא ממוצעת בכ-100 שקלים בחודש, ויהיה בכך לצמצם מעט מהקיצוץ בהכנסה הפנויה עקב הגזרות הכלכליות של שר האוצר יאיר לפיד. בשל הורדת הריבית אנו צופים זינוק משמעותי במספר נוטלי המשכנתא על רקע רצונם של משפרי הדיור לנצל את התקופה טרם כניסת גזירות המס על הנדל"ן לתוקף – ולהקדים את הרכישה".

 

עוד אומר אלקבץ, "זה הזמן האופטימלי למחזר את המשכנתא כיוון שהקנסות על המחזור נותרו נמוכים בשל הקדמת ההכרזה על הורדת הריבית מסוף החודש לאמצעו, והחיסכון על המחזור הוא משמעותי ויכול להגיע לעשרות אלפי שקלים על דירה ממוצעת בהשוואה לריבית הקודמת. למעשה מי שנטל משכנתא ממוצעת לפני שנה וחצי בלבד יחסוך כ-600 שקל בתשלומי המשכנתא החודשיים לו ימחזר אותה כעת".

 

צעדי בנק ישראל עומדים לחמם מאוד את שוק הדיור. מצד אחד יגדל ההיצע בשל ניסיונות המשקיעים למכור את דירתם טרם כניסת גזירות המיסוי הנדל"ניות לתוקף ב-2014; ומצד שני יגדל הביקוש על רקע סביבת הריבית הנמוכה ורצון משפרי הדיור לסיים תהליכי רכישה לפני החמרת תשלום מס הרכישה על משפרי דיור שצפוי אף ההוא להיכנס לתוקף ב-2014".

תגובות לכתבה

הוסיפו תגובה

אין לשלוח תגובות הכוללות מידע המפר את תנאי השימוש