כלכלני בנק הפועלים בתחזית מדד המחירים לצרכן - אומדן אפריל ותחזית מאי ויוני: מדד אפריל 2013 צפוי לעלות בשיעור של 0.4%. למרות שמדד חודש זה מאופיין בדרך כלל בעונתיות גבוהה, הפעם הוא צפוי לעלות בשיעור מתון יחסית. הוא יושפע מהעליות העונתיות במחירי ההלבשה וההנעלה עקב כניסת קולקציית הקיץ לחנויות, מעליות במחירי התוצרת החקלאית הטרייה, וממחירי הטיסות בנסיעות לחו"ל. בנוסף תשפיע המשך העלייה במחירי שכר הדירה בחוזים מתחדשים. מנגד כאמור, ימתנו את שיעור עליית המדד בחודש זה, הירידה החדה (4.8%) במחירי הדלקים עקב השינוי במחיר הנפט העולמי, הייסוף בשער השקל, והירידה הצפויה במחיר הלחם בשיעור של 4.2% באמצע החודש.
מדד מאי צפוי לעלות בשיעור של 0.2%. הוא יושפע בעיקר מהתייקרות חלקית בתעריפי החשמל בשיעור של כ-3% באמצע החודש, מהמשך העליות העונתיות במחירי ההלבשה וההנעלה. הפירות והירקות יתייקרו, אף הם, עקב כניסת פירות הקיץ למדידה. הירידה החדה בשיעור של 4.1% במחירי הדלק חודש שני ברציפות תמתן את העליות.
האינפלציה החזויה לשניים עשר החודשים הבאים נותרה 1.8% ולשנת 2013 1.9%. בתחזית נלקחו בחשבון הערכות לגבי צעדי מדיניות שיידרשו להפחתת הגרעון התקציבי ושינויים במחירי הדלק, החשמל והמזון הנובעים מתנודות במחירים העולמיים של התשומות.