חברת הנדל"ן המניב כלכלית ירושלים מקבוצת פישמן פרסמה לפני מספר ימים את דו"חותיה הכספיים לרבעון הראשון של 2010 ובהם הציגה נתונים חזקים המצביעים על שיפור משמעותי בעסקיה. החברה, הפועלת בעיקר באמצעות חברות-בנות בתחומי הנדל"ן השונים, דיווחה על מעבר לרווח של 46 מיליון שקל לעומת הפסד של 100 מיליון שקל בתקופה המקבילה אשתקד ועל גידול קל בהכנסות.
מדיווחי החברה ניתן ללמוד כי בחודשים האחרונים החלה לבצע בבורסה רכישה חוזרת של אגרות חוב (buy back) ובכך מסמנת לציבור המשקיעים כי יש בכוחה לצמצם ולפרוע את חובה וזאת מבלי לפגוע בתזרים המזומנים שלה או ביכולותיה הפיננסיות. במקביל לרכישות אלה בשבוע שעבר דיווחה כלכלית כי מכרה לחברת כלל ביטוח מחצית משני מבני משרדים שהיו בבעלותה ירושלים בתמורה ל-120 מיליון שקל שהניבו לה רווח הון של כ-5.5 מיליון שקל.
עסקיה חובקי העולם של החברה נפגעו קשות במשבר הנדל"ן שפקד את השווקים בשנתיים האחרונות אך דווקא משבר זה הוא שהופך לדעתי את ההשקעה בחברה זו בנקודת הזמן הנוכחית לאטרקטיבית ומעניינת.
העסקאות האחרונות שבוצעו בגזרת הנדל"ן המקומי והבינלאומי בכלל ובארצות פעילותה של החברה בפרט מלמדות כי הענף נמצא בשלבי הפשרה מתקדמים. נכסיה המניבים של החברה המהווים ממנה כ-75% והעומדים על למעלה מ-3.5 מיליון מ"ר כאשר למעלה ממחציתם בחו"ל הניבו לה ב-09’ הכנסות של כ-1.5 מיליארד שקל והתפוסה בנכסים אלה גבוהה ועומדת על כ-90% בממוצע.
על נתונים אלה יש להוסיף כי מרבית השכירויות הינן ארוכות טווח ומאפשרות לחברה להציג בשנים האחרונות הכנסות יציבות. הוכחה ליציבות זו ראינו בדו"חות האחרונים בהם דיווחה החברה כי את הרבעון הראשון של 2010 סיימה עם הכנסות מהשכרה של 360 מיליון.
ניתוח נוסף יגלה לנו ששווי אחזקתה של כלכלית ירושלים בחברה-הבת מבני תעשיה (70%) עומד על כ-1.2 מיליארד שקל ולה אחזקה נוספת בחברת דרבן בשווי 100 מיליון שקל וכל זאת כשכלכלית עצמה נסחרת ב-1.3 מיליארד שקל בלבד. מלבד חברות אלה לכלכלית אחזקות נוספות ישירות בנדל"ן בכל רחבי העולם ובחברות svitland ו-mondon להן נכסים רבים מזרחי אירופה והודו.
"נתונים אלה, יחד עם יחסיה הפיננסים האיתנים, מאפשרים לנו להניח כי היא עשויה להיות אחת מהחברות שייהנו יותר מכולן מתמורות אלה ותמחורה הנוכחי אינו מגלם בתוכו את האפסייד הטמון בכך", כך אומר היום ליאור וידר, מנהל ההשקעות הראשי באימפקט מקבוצת בנק אגוד.
בעניין איתנותה הפיננסית של כלכלית חשוב לציין לחיוב את בעל השליטה בחברה, אליעזר פישמן, שהוכיח למערכת הפיננסית מספר פעמים לאחרונה כי הוא פורע את כל התחייבויותיו עד השקל האחרון ואינו ממהר לבצע תספורות לבעלי החוב שלו כפי שנהגו בעלי שליטה אחרים.
מנתוני אגרות החוב של החברה הנסחרות תשואה ברוטו של כ-9% מהן ניתן ללמוד כי גם הפעילים בשוק ההון סבורים שלחברה לא צפויים קשיים בפירעון חובה והם מביעים אמון בה ובמנהליה לאחר שרק לפני כשנה וחצי התשואות עמדו על כ-40%. "להערכתי בתקופה הקרובה תשאף החברה להורדת תשואות אגרות החוב שלה וסביר להניח שברמה של כ-7% תשואה היא תפעל לגיוס הון חדש וזאת במטרה להקל על תשלומי החוב בשנים הבאות", אומר וידר.
וידר מוסיף: "מבט על גרף המניה בנקודת הזמן הנוכחית מלמד כי למניה אזור תמיכה טכני משמעותי באזור 2000-2400 נק’ ולדעתי בימים האחרונים התקבל מהמניה איתות קנייה. סטופ יש למקם מתחת לרמה של 2000 נק’ ולהערכתי תוך שנה מהיום תיסחר המניה במחירים גבוהים הרבה יותר."
הערת ייעוץ: אין לראות באמור לעיל משום המלצה לביצוע פעולות ו/או ייעוץ ו/או שיווק השקעות ו/או ייעוץ מכל סוג שהוא.המידע המוצג הינו לידיעה בלבד ואינו מהווה תחליף לייעוץ המתחשב בנתונים ובצרכים המיוחדים של כל אדם. החברה ו/או הכותבים מחזיקים ו/או עשויים להחזיק חלק מן הניירות המוזכרים לעיל.