חברת פריגו הינה חברת תרופות ומוצרי בריאות גלובלית מתחום התעשייה הרפואית, החברה הינה חברה דואלית, מניות החברה נסחרות במדד ת"א 25 והן בבורסה הנסד"ק תחת הסימול PRGO.

 

מהזווית הטכנית, מניית פריגו היא אחת מהמניות הטובות ביותר השנים האחרונות למשקיעי הבורסה, מרמות השפל של שנת 2009 עלתה המניה מאות אחוזים מרמות של 20 דולרים למניה ועד לרמה של 120 דולרים בהן היא נסחרת כיום.

 

PRGO - גרף שבועי

 

 

 

בחודשים האחרונים המגמה העולה הברורה של השנים האחרונות התחלפה בתנועה צידית (Side Way) והיא נעה בטווח ברור של 98-121 דולרים למניה, דוחות שנתיים מוצלחים של שנת 2012 הביאו קונים מרמות שפל אחרונות (98-100 דולר) ולמהלך עולה מחודש לרמה של 120-121 דולרים, שם נבלמה שוב בשבוע שעבר. קרבה לאזורי שיא שהוא גם אזור דשדוש של מספר חודשים מביאה הזדמנויות מסחר לטווח הקצר, פריצה ברורה של אזור ההתנגדות יביא לאיתות קניה עם יעד עולה לאזור 140-144 דולרים שהוא טווח הדשדוש של החודשים האחרונים.

מנגד, כישלון פריצה ותחילה של נסיגה במחיר מרמות השיא יכולה לאפשר הזדמנות למסחר בחסר על מניות החברה עם יעד לכיוון טווח הדשדוש התחתון סביב 100 דולר.

 

חשוב לציין שמחיר המניה בארץ מושפע משערי דולר-שקל ובגלל חולשת הדולר מחיר המניה בבורסה בת"א רחוק 9.5% לרמות השיא שנרשמו באוגוסט האחרון בניגוד למרחק של כ- 2% בלבד בארה"ב. עוד נציין כי דוחותיה הכספיים של החברה לרבעון הראשון של שנת 2013 יפורסמו בתאריך 7/5/13 כאשר הרווח למניה מוערך ב- 1.45 דולר

  

PRGO - גרף יומי

 

 

*** מובהר ומודגש כי האמור בסקירה זו אינו מהווה תחליף לייעוץ המתחשב בנתונים ובצרכים המיוחדים של כל אדם. בפרסום המידע בסקירה זו אין משום המלצה או חוות דעת בקשר לביצוע כל עסקה או השקעה בניירות ערך, לרבות רכישה ו/או מכירה של ניירות ערך. יודגש כי לגבי כל מידע מכל סוג המופיע בסקירה – על כל אדם לבצע בדיקה ואימות נוספים, תוך התחשבות בנתונים ובצרכים המיוחדים שלו. יצוין כי במידע עלולות ליפול טעויות וכן עשויים לחול לגביו שינויי שוק ו/או שינויים אחרים, וכי אף עלולות להתגלות סטיות משמעותיות בין התחזיות והניתוחים המופיעים למצב בפועל. אשר על כן, קבלת החלטה כלשהי על סמך נתון, דעה, חוות דעת, תחזית או ניתוח המופיע במסגרת הסקירה - הינו על אחריות הקורא בלבד.

תגובות לכתבה

הוסיפו תגובה

אין לשלוח תגובות הכוללות מידע המפר את תנאי השימוש

  • 1
    אחלה ניתוח, מעניין.

    • קוקוריקו
    • 10/04/2013 18:21