אגרות החוב של חברת צבי צרפתי ובניו השקעות ובנין 1992 בע"מ רשמו עליות שערים בשיעור גבוה ביחס לעובדה שהינן אגרות בעלות טווח פדיון ומח"מ קצרים. לחברה שתי סדרות אג"ח. האחת, אג"ח ה’, סדרה הצמודה למדד המחירים בעלת ריבית נקובה של 5.95% ונסחרת בתשואה לפידיון ברוטו של 3.51% במח"מ של 1.5 שנים (משקף מרווח של 4.2% מעל האג"ח הממשלתי), והאגרת השניה הינה שקלית בריבית קבועה. הריבית הנקובה של האג"ח היא 8.2% וכיום היא נסחרת בתשואה לפידיון של 6.17% ובמח"מ של 1.3 שנים (משקף מרווח של 4.5 שנים).
מתחילת השנה עלתה הסדרה הצמודה בשיעור של 3.9% ואילו הסדרה השקלית עלתה בשיעור של 5.2%. ביצועי היתר של האג"ח השקלי באים לידי ביטוי גם בטווחי זמן אחרים של עד שנה. להערכתנו, למרות שהסדרה השקלית בעלת מועד פידיון מעט ארוך יותר (פידיון בנובמבר 2015 לעומת מרץ 2015 בסדרה הצמודה) והיתרה לתשלום גבוהה יותר, עדיין הסדרה השקלית אטרקטיבית יותר בעיקר לאור מרווח האשראי הגבוה יותר ועל רקע ההנחה שלנו כי ציפיות האינפלציה במח"מ זה מתומחרות יתר על המידה, דבר הנותן עדיפות להשקעה בסדרה השקלית. בנוסף, יש לציין כי בחודשים האחרונים חל שיפור באיתנות הפיננסית של החברה, דבר אשר קיבל ביטוי ביום חמישי האחרון לאחר שהחברה דיווחה על אשרור דירוג האשראי BBB+ ע"י מעלות, ושינוי אופק ההשקעה משלילי ליציב.
חברת צבי צרפתי ובניו פועלת בתחום ייזום פרויקטים לבנייה המתבצע בעיקר באמצעות חברות הבת ומתבטא ברכישת קרקעות, בתכנון הפרויקטים, בביצועם ובמכירתם. קבוצת החברה פועלת בעיקר בתחום הבנייה למגורים. ע"פ הנתונים הכספיים האחרונים שבידנו מרבעון 3, המינוף של החברה הינו גבוה ברמה של 84% אולם שיעור זה אמור לרדת כתוצאה מכיסוי חלויות החוב הנתמך ממכירת דירות בפרויקטים הרבים בהם החברה מעורבת, 15 בסה"כ, הממוקמים במרכז הארץ או באזורי ביקוש ואיננו צופים קושי רב במכירתם תוך שיעורי רווחיות גבוהים יחסית לתעשיה.
בנוסף, מדו"ח מעלות עולה כי לחברה תוכנית למכירת שטחי מסחר ומשרדים בפרויקטים שהסתיימו בשנים האחרונות אשר תתרום ליצירת תזרימי מזומנים פנויים לאור המינוף הנמוך של נכסים אלו . בהתאם לתרחיש זה, החברה צפויה להכיר בהכנסות בסך של כ - 350 מיליון ₪ בשנתיים הקרובות. עוד עולה מהדו"ח כי קיימת החלטת חברה שלא לבצע רכישות משמעותיות של קרקעות במזומן בשנתיים הקרובות בצורה שתשפיע לרעה על המינוף ובמדיניות ההנהלה להמשיך ולפעול להורדת המינוף של החברה לכ-70%.
בצד המקורות לחברה מזומנים בהיקף של כ-42 מיליון ₪ בקופה, תזרים חזוי של 40-50 מיליון ₪ ו-20 מיליון ש"ח ממכירת קרקע (ע"פ נתוני מעלות), וזאת מול תשלומי אג"ח בהיקף של 58.9 מיליון ₪ ב-2013 ו-55.2 מיליון ₪ ב-2014.
בנוסף, יש לציין כי מסגרות האשראי העומדות לרשות קבוצת החברה אינן מנוצלות במלואן, דבר התורם לגמישותה הפיננסית. לקבוצת החברה עתודות קרקע, מבנים ודירות שאינם משועבדים, ששוויים הכספי עולה על ערכם המאזני, המאפשרים הרחבת מסגרות האשראי כנגד שעבוד הנכסים. כמו כן, מממנת קבוצת החברה חלק מפעילותה השוטפת ממקדמות מלקוחות המתקבלים מרוכשים ובאמצעות אשראי ספקים ומזכאים אחרים. ליום 30 בספטמבר 2012 הסתכמו המקדמות מלקוחות אותן קיבלה קבוצת החברה מרוכשים בסך של כ- 63 מיליון ש"ח. והאשראי ספקים ומזכאים אחרים הסתכם בסך של כ- 45 מיליון ₪.
למרות השיפור באיתנות הפיננסית של החברה ופעילותה באזורי הביקוש, החברה פועלת במגזר בעל רמת סיכון עולה על רקע ההאטה בפעילות הריאלית במשק והירידה בביקושים, דבר המגדיל את הסיכון בהשקעה.