חברה לישראל בע"מ הינה חברת השקעות הפועלת בייזום, קידום ופיתוח של עסקים בישראל ובעולם. חברה לישראל הוקמה בשנת 1968 על ידי שאול איזנברג ביוזמת ממשלת ישראל כדי למשוך משקיעים זרים לישראל. הממשלה מכרה לחברה לישראל חלק מאחזקותיה בבתי הזיקוק ובצים. בשנת 1982 הונפקה החברה בבורסה לניירות ערך בתל אביב. בשנת 1999 לאחר מותו של שאול איזנברג מכרה המשפחה את אחזקותיה למשפחת עופר. החברה שולטת בחברות כימיקלים לישראל (53%), צים (99%), בז"ן (45%), אינקיה אנרגיה (100%), IC אנרגיה ירוקה (10%), בטר פלייס (33%), צ’רי קוואנטום אוטו (45%) וטאואר סמיקונדוטורס (39%). יו"ר הדירקטוריון. כיום הוא עידן עופר ונשיא ומנכ"ל הוא ניר גלעד.
בשבוע שעבר פרסמה החברה את דו"חותיה לשנת 2012, שכללו הפסד שנתי של כ- 306 מיליון דולר, שנבע בעיקר ממחיקות גבוהות בצים ובבטר פלייס. בצד השלילי נציין את בז"ן שהציגה דו"ח חלש במיוחד עם הפסד של כ- 72 מיליון דולר ומנגד, נציין לטובה את ביטול רכישת האוניות הגדולות שצים רכשה בעבר והנפקה שצפויה להשפיע לטובה של IC פאואר.
ניתוח טכני: מניית החברה לישראל נמצאת שוב באזור 280,000 הנקודות שהיווה בסוף שנת 2011 תמיכה ולאחר מכן התנגדות (ראה גרף מצורף). להערכתנו, המניה תפרוץ כלפי מעלה בימים הקרובים ובכך יתקבל איתות טכני חיובי עם יעד מהיר ברמה של 320,000 נקודות.
מניית החברה לישראל - גרף יומי:
