איי די או גרופ פרסמה היום את תוצאותיה לשנת 2012 בה דיווחה על צמיחה בהכנסות בשיעור של 55% בהשוואה לאשתקד. סך ההכנסות ברבעון ה-4 הסתתמו בכ-22 מיליון ש"ח ובכל השנה בכ-78 מיליון ש"ח בהשוואה לכ- 50 מיליון ש"ח אשתקד. סך הרווח הנקי הסתכם בכ-74 מיליון ש"ח בהשוואה לכ- 15 מיליון ש"ח אשתקד . ברבעון הרביעי הרווח הנקי עמד על כ- 30 מיליון ש"ח.

 

החברה דיווחה כי לאחר שהשלימה גיוס מוצלח של אג"ח בהיקף של 85 מיליון ש"ח כי היא פועלת לגיוס אקוויטי של 60 מיליון ₪/ שיכון ובינוי הודיעה כי בכוונתה להשקיע בהנפקה על פי חלקה היחסי בחברה העומד על 48%.

 

שלמה זוהר מנכל איי די או גרופ :" אנו שבעי רצון מהמשך התפתחות החברה והתמקדותה בשוק המגורים בברלין. כספי גיוס החוב אפשרו לנו לחתום על עסקאות נוספות בהיקף של כ- 210 מיליון ש"ח אשר אנו צופים כי יכללו בתוצאות הכספיות שלנו החל ממחצית השנה.

 

היתרון היחסי שלנו של פעילות רציפה של 7 שנים בשוק המגורים בברלין על בסיס חברות ניהול מקומיות בבעלותנו מאפשרת לנו נגישות לעסקאות המתאימות לנו . אנו נפעל להמשך הרחבת הפעילות על ידי גיוס הון בשוק המקומי, אנו רואים את הודעתה של שיכון על רצונה להשתתף בהנפקה כהבעת אמון בחברה".

 

החברה מנהלת כיום כ- 250 אלף מ"ר של דיור בברלין. שכ"ד הממוצע למ"ר מכלל התיק נאמד בכ- 5.5 אירו למ"ר בהשוואה לכ-5.2. אירו למ"ר בתקופה המקבילה אשתקד. שיעור התפוסה של כלל התיק נאמד בכ-97%.

 

החברה מציינת במצגת אותה העלתה למגנ"א כי המימון שנלקח בגין נכסיה בברלין הינו במח"מ ממוצע של 6 6.5 שנים, בריבית ממוצעת קבועה של כ- 3.8% וכי ההלוואות האחרונות אותם נטלה הינה בשיעור ריבית ממוצעת של כ- 2.8%.

 

בבעלות איי די או גרופ כ- 4,000 יחידות דיור במרכז ברלין והיא מנהלת עבור קרן סטנהם הלונדונית תיק של כ- 1,200 יחידות דיור נוספות.

 

 

תגובות לכתבה

הוסיפו תגובה

אין לשלוח תגובות הכוללות מידע המפר את תנאי השימוש

  • 1
    חברה מאוד יקרה

    רווחי הון בעיקר ללא שיערוכים היא הייתה מסיימת ברווח מזערי של כמה מיליונים של שקלים בודדים
    למעבר להודעה בפורום לחץ כאן

    • amirstEfan
    • 17/03/2013 09:21