קרדיט: ספונסר
קרדיט: ספונסר

תחזית של טרנס קלינגמן, מנהל מחלקת המחקר בפסגות ברוקראז’, לקראת דו"חות סקטור הבנקים הקרבים. להחליף דיסק: מאז פרוץ משבר 2008 התוצאות הכספיות והתנהגות מניות הבנקים הישראליים היו תליות במידה רבה בגורמי מאקרו אקסוגניים. אולם כרגע הבנקים המרכזיים בעולם הצליחו לייצב את מצב המקרו והמשקיעים מתרגלים לשנים של צמיחה איטית בתמ"ג העולמי יחד עם המשך הורדת המינוף בסקטור הפרטי. לכן, ניתן להפנות את אור הזרקורים לתוצאות המיקרו, פה השונות בתוצאות הבנקים בולטת.

 

תוצאות Q4 צפויות להצביע על שונות גדולה בין הבנקים: ביחס ל-3Q אנו צופים יציבות בתוצאות הפועלים והבינלאומי ושיפור בתוצאות דיסקונט  ומזרחי אם כי התשואה על ההון במזרחי תישאר באזור ה-12% נמוך מבעבר. בנק לאומי כבר הודיע על הפסד צפוי של 100 מ’ ₪. פרטים בהמשך העבודה.

 

ניהול ההון ואופטימיזציה של נכסי הסיכון: דרישות בזל 3 והקשחת דרישות ההון בתחום המשכנתאות מחייב ניהול קפדני של נכסי הסיכון. לבנקים הבינוניים יש יתרון עצום: הם יכולים להקטין אשראי עסקי בצורה חדה מבלי לזעזע את מגזר העסקי ונדרשים להגיע ל9% הלימות הון ליבה במקום 10% בלאומי ובפועלים. ללאומי תיק ני"ע גדול יותר מאשר פועלים ולכן הוא יכול להקטין את מצבת נכסי הסיכון בצורה חדה יותר מאשר פועלים. מימוש מניות מגדל ברבעון הראשון 2013 הנו המשך של תהליך מכירת תיק המניות שיכלול בסופו של דבר גם מכירת חלק ממניות החברה לישראל שברשותו.

 

התייעלות: ההסתגלות למשק שיצמח פחות מחייבת שינויי דרסטי במנגנון הטייס האוטומטי והסכם השכר החדש של בנק הפועלים הנו פורצת דרך. אנו מעריכים שיתר הבנקים יתקשו להשיג וויתורים דומים. מזרחי ולאחרונה דיסקונט יודעים לסגור הסכמים יחסית צנועים. הסכם השכר של בנק לאומי נפתח רק ב-2014 ולכן הבנק והבינלאומי לו הסכם צמוד לזו של לאומי, יסבלו מעוד שנה של עלויות שכר גבוהות יחסית.

 

צמצום פעילות חו"ל: בעידן של מלחמה גלובלית נגד הון שחור והקשחת דרישות הרגולציה העולמית הפכה את פעילות חו"ל לפחות נוצצת. סגירת שלוחות בחו"ל משפר הלימות ההון ומקטין את הסיכון התפעולי והרגולטורי לכן לאומי ודיסקונט צפויים בסופו של דבר ללכת בעקבות בינלאומי ופועלים שכבר הודיע על סגירת שלוחות בחו"ל.

 

שורה התחתונה: אנו ממשיכים להעדיף את הבנקים הבינוניים. דיסקונט יציג תשואה על ההון עדיפה מלאומי ועדיין נסחר במכפיל הון נמוך יותר ולכן יש מקום לעלות את מחיר היעד. הבינלאומי נסחר במכפיל הון נמוך מפועלים על אף שהוא משיג תשואה על ההון גבוהה יותר תוך שמירה על הלימות הון הגבוהה במערכת ותיק אשראי סולידי. מזרחי עדיין שומר על התשואה הגבוהה במערכת אם כי הפער מול בינלאומי והפועלים מצטמק וייתכן שבאופן יחסי מחיר המניה קצת יקר.

*** מובהר ומודגש כי האמור בסקירה זו אינו מהווה תחליף לייעוץ המתחשב בנתונים ובצרכים המיוחדים של כל אדם. בפרסום המידע בסקירה זו אין משום המלצה או חוות דעת בקשר לביצוע כל עסקה או השקעה בניירות ערך, לרבות רכישה ו/או מכירה של ניירות ערך. יודגש כי לגבי כל מידע מכל סוג המופיע בסקירה – על כל אדם לבצע בדיקה ואימות נוספים, תוך התחשבות בנתונים ובצרכים המיוחדים שלו. יצוין כי במידע עלולות ליפול טעויות וכן עשויים לחול לגביו שינויי שוק ו/או שינויים אחרים, וכי אף עלולות להתגלות סטיות משמעותיות בין התחזיות והניתוחים המופיעים למצב בפועל. אשר על כן, קבלת החלטה כלשהי על סמך נתון, דעה, חוות דעת, תחזית או ניתוח המופיע במסגרת הסקירה - הינו על אחריות הקורא בלבד.

תגובות לכתבה

הוסיפו תגובה

אין לשלוח תגובות הכוללות מידע המפר את תנאי השימוש