יובל שטייניץ<br>קרדיט: פלאש90
יובל שטייניץ קרדיט: פלאש90

על פי אומדנים שנערכו על ידי חטיבת מידע ניהולי באגף החשב הכללי הסתכם גירעון הממשלה בפעילותה התקציבית בחודש אוקטובר בסך של כ 2.9 מיליארד שקלים וגירעון של כ-2.6 מיליארד בפעילות למימון הכוללת מתן אשראי נטו. בפעילות המקומית הסתכם הגירעון בכ-2.3 מיליארד שקלים ובפעילותה בחו"ל בגירעון של כ-0.6 מיליארד שקלים. בתקופה שבין ינואר – אוקטובר 2012 הסתכם הגירעון הממשלתי בסך של כ-22.1 מיליארד שקלים, לעומת גירעון של כ- 14.5 מיליארד בינואר – אוקטובר 2011. בשנת 2012 תוכנן על פי התקציב המקורי גירעון שנתי בסך של 18.3 מיליארד שקלים שהם 2.0% תמ"ג.

 

בחודש אוקטובר הסתכמו סך הוצאות הממשלה בכ-23.8 מיליארד שקלים. מזה, הוצאות המשרדים ללא מתן אשראי כ-18.7 מיליארד. בחודש אוקטובר חלה ירידה מסוימת בהוצאות משרדי הממשלה בהשוואה לחודשים קודמים. תשלומי הריבית ותשלום הריבית והקרן למוסד לביטוח לאומי הסתכמו בכ-5.1 מיליארד שקלים.

 

מתחילת השנה הסתכמו הוצאות משרדי הממשלה בסך של כ-188.1 מיליארד שקלים לעומת כ-173.9 מיליארד בתקופה המקבילה אשתקד, עלייה של 8.2%. הוצאות המשרדים האזרחיים עלו בכ-10.2% לעומת אשתקד והוצאות מערכת הביטחון ב- 3.0% לעומת אשתקד. בתקציב שנת 2012 תוכננה עלייה של 4.9% בסך כל הוצאות המשרדים לעומת תקציב 2011.

 

שיעור ביצוע התקציב של סך הוצאות משרדי הממשלה בינואר - אוקטובר היה %79.8, גבוה ב 2.5 נקודות אחוז משיעור הביצוע עד אוקטובר אשתקד.

 

סך ההכנסות ממסים בחודש אוקטובר הסתכמו בכ-17.5 מיליארד שקלים לעומת כ-15.5 באוקטובר אשתקד. ההכנסות ממסים ישירים (מס הכנסה) הסתכמו בכ-7.9 מיליארד שקלים לעומת כ 7.7 באוקטובר אשתקד. ההכנסות ממסים עקיפים (מכס ומע"מ) הסתכמו בכ-9.0 מיליארד שקלים לעומת כ-7.4 באוקטובר אשתקד.

 

מתחילת השנה הסתכמה סך גביית המסים בסך של 182.6 מיליארד שקלים לעומת 175.8 בתקופה המקבילה אשתקד: מסים ישירים 89.3 מיליארד שקלים- שהם כ-87.0 בתיקנון של התקבול החד פעמי בינואר בסך 3.7 מיליארד בעקבות הקדמת הכנסות עקב העלאת שיעורי המס על הכנסות הון - לעומת 86.3 אשתקד. ועקיפים 88.9 מיליארד שקלים לעומת 85.5 מיליארד שקלים אשתקד . המוסד לביטוח לאומי הפקיד סך של 2.4 מיליארד מתוך פירעונות של קרן וריבית בסך 2.6 מיליארד ששולמו למוסד באוקטובר.

 

בפעילות המימונית של הממשלה היה בחודש אוקטובר גיוס הון נטו מקומי חיובי בהיקף של כ-3.0 מיליארד שקלים וגיוס הון נטו בחו"ל שלילי בהיקף 0.5 מיליארד שקלים. בהכנסות הפרטה (מינהל מקרקעי ישראל) נרשמה הוצאה בסך 0.2 מיליארד שקלים. ביתרות הממשלה בבנקים חלה ירידה של כ 0.2 מיליארד שקלים כתוצאה מהפעילות התקציבית (גירעון ומימונו).

תגובות לכתבה

הוסיפו תגובה

אין לשלוח תגובות הכוללות מידע המפר את תנאי השימוש