בנימין נתניהו<br>קרדיט: פלאש90, יאיר שגיא
בנימין נתניהו קרדיט: פלאש90, יאיר שגיא

הממשלה שמעה היום סקירה על פעילותו של משרד הבריאות על ידי סגן שר הבריאות יעקב ליצמן והמשנה למנכ"ל משרד הבריאות הד"ר בועז לב. בדיון אמר ראש הממשלה בנימין נתניהו: "אנחנו מוסיפים עכשיו 1,000 מיטות לבתי החולים לאחר שלא נוספה מיטה אחת בעשור שלפני הקמת הממשלה; חנכנו בצפת בית ספר לרפואה, אחרי שקרוב ל-40 שנה לא נפתח בית ספר לרפואה בישראל. כולנו יודעים שיש תמיד מחסור ברופאים ואנחנו מנסים לסגור את הפער הזה, בין השאר באמצעי זה.

 

אנחנו גם מבצעים שורה של צעדים להורדת יוקר המחייה במגוון תחומים רפואיים: הנהגנו טיפולי שיניים חינם עד גיל 12 בהשקעה של 330 מיליון שקל מדי שנה, ורק בשנה האחרונה ניתנו למעלה משני מיליון טיפולים חינם; ביטלנו את אגרת טיפת החלב שעלתה 560 שקל לכל ילד; ואנחנו מסבסדים מכשירי שמיעה בעלות של 45 מיליון שקל בשנה. חיזקנו את הרפואה בגליל ובנגב באמצעות פתיחת חדרי מיון קדמיים ב-12 ישובים, והוספנו מכשירי MRI לבתי החולים בפריפריה.

 

להשקעה זאת יש תוצאות. לאחרונה, דורגה ישראל במדד הבריאות העולמי במקום השישי מבין 143 מדינות. אחד הנתונים שנבדקו הוא תוחלת החיים: במקרה של גברים – אנחנו במקום השני בקרב מדינות ה-OECD; תוחלת החיים של נשים היא גבוהה יותר, וגם היא מטפסת.

תגובות לכתבה

הוסיפו תגובה

אין לשלוח תגובות הכוללות מידע המפר את תנאי השימוש

  • 7
    נדמה לי שביבי היה שר אוצר, אי שם בעשור הקודם..?. ואני תוהה,כמה

    מהמיטות יהיו לטובת המגזר החרדי?...האם המיטות מופנות לבית החולים באשדוד..החדש? ואולי לטובת לנייאדו בנתניה??? ואולי לביקור חולים בירושלים?. באמת לא משנה, ובהחלט זה מהלך חשוב וראוי לפרגון.

    • מאחל לביבי בריאות בשפע!
    • 23/09/2012 16:05
  • 5
    מוסיף מיטות כדי להוריד את יוקר המח

    |1| ומי יטפל הרי אין אחיות ורופאים ממשלה מפגרת ומנותקת מהעם ראיתם איזה מפגש עשו הקואליציה 100$ לאדם מנה נתניהו אתה לא צריך לטפל ביוקר המחיה יוקר המחיה יטפל בכך אדוני |3|
    למעבר להודעה בפורום לחץ כאן

    • חיים ב
    • 23/09/2012 15:50
  • 4
    הוא מוסיף מיטות כמו שהוא מטפל בשעון

    חורף |1| די די כבר להשתין על מי שבחר אותך, מיצינו את כל הסמרטוטיאדה הזאת בתוך אגםםםםםםםםםםםם של דרעקקקק
    למעבר להודעה בפורום לחץ כאן

    • oranp1
    • 23/09/2012 15:38
  • 1
    איפה בדיוק?..בבית החולימ הפרטי?...א

    ו ברפואה הפרטית - לתושבי חוצ- בבתי החולים הציבוריים.....ע"ח- תושבי ישראל..?????????????
    למעבר להודעה בפורום לחץ כאן

    • avijakub
    • 23/09/2012 15:32