חברת SCR מנתניה, העוסקת בפיתוח, ייצור ושיווק של מערכות ניהול וחליבה לרפתות ודירי צאן ומערכות מתקדמות לניטור הפרה והעדר תספק ציוד ניהול חליבה למעל 300 מכונים בבלארוס, בהם כ-100 אלף פרות, במסגרת פרויקט לאומי ענק של ממשלת בלארוס בהיקף השקעה כולל של כ-300 מיליון דולר.

 

SCR נבחרה כספק הציוד המרכזי למערכות ניהול החליבה והעדר, בשותפות עם Gomelagrokomlekt מבלארוס. שווי העסקה הינו עשרות מיליוני דולרים ואספקת הציוד תתבצע במהלך שנת 2012. היקף הפרויקט חייב הקמת קו ייצור של SCR בבלארוס, על מנת לעמוד בדרישות המכרז וזמני האספקה.

 

מדובר בפרויקט חשוב וגדול עבור SCR שסיימה את שנת 2011 עם הכנסות בהיקף של כ- 50 מיליון דולר, זאת לאחר צמיחה של 40% בהכנסותיה לעומת השנה הקודמת.

 

ממשלת בלארוס מיישמת באמצעות הפרויקט תוכנית אסטרטגית למודרניזציה של רפתות עד שנת 2015, הכוללת בנייה של 1,200 רפתות חדשות ושדרוג של 800 מכוני חליבה קיימים, בהשקעות גדולות על מנת להגדיל את ייצור החלב אשר הינו ענף יצוא משמעותי של המדינה.

 

קרוב ל-50% מתפוקת החלב בבלארוס מיועדת ליצוא למדינות מזרח אירופה (בעיקר רוסיה). תפוקת החלב בבלארוס עומדת על כ-5,000 ליטרים בשנה לכל פרה, פחות ממחצית מתפוקת החלב של פרה ישראלית, הנחשבת לבעלת תפוקת החלב הגבוהה בעולם. באמצעות מוצרי SCR וההשקעה ברפתות מצפה ממשלת בלארוס לייעל ולשפר את תפוקת החלב במדינה.

 

יריב אבישר, מנכ"ל SCR, מסר כי "ממשלת בלארוס בחרה ב- SCR לספק העיקרי של הציוד לאור העליונות הטכנולוגית של המוצרים שלנו. מדובר בפרויקט ממשלתי אסטרטגי עבורנו, עם דריסת רגל משמעותית בשוק בעל פוטנציאל גדול. בכוונתנו להוביל את המאמץ הלאומי של ממשלת בלארוס ולספק מלבד ציוד למכוני חליבה גם מענה טכני ומקצועי לרפתות הכולל ממשק הזנה, חליבה נכונה, וטרינריה והזרעה בשיתוף עם טובי המומחים בישראל. אני מצפה ש-SCR תמשיך לכבוש נתחי שוק חשובים בהתאם לאסטרטגיית הצמיחה הגלובלית של החברה".

תגובות לכתבה

הוסיפו תגובה

אין לשלוח תגובות הכוללות מידע המפר את תנאי השימוש