מנכ"ל משרד התמ"ת, שרון קדמי וסמנכ"ל סחר חוץ בתמ"ת, אוהד כהן, יצאו אמש לביקור עבודה בן חמישה ימים בסין. קדמי, עומד בראש משלחת של אנשי עסקים ישראליים בתחום התוכנה (IT), בשיתוף עם מכון היצוא. קדמי יחל היום את ביקורו המקצועי בשַנגחַאי, שם ייפתח סמינר עסקי בהשתתפות חברות התוכנה הישראליות וחברות סיניות. שיא הסמינר הינו פגישות עסקיות של החברות הישראליות עם החברות הסיניות על מנת לדון בשיתופי פעולה אפשריים. עוד בשַנגחַאי, יבקר המנכ"ל בענקית התקשורת ZTE, בבורסת היהלומים של שַנגחַאי, בה ישנן 36 נציגויות של חברות ישראליות וכן בחברת החלב והמזון Shanghai Bright Dairy Ltd.. הבחירה לפתוח את הביקור בשַנגחַאי נובעת, בין השאר, מהרחבת הפעילות בשַנגחַאי וסביבתה עם פתיחת הנספחות המסחרית בעיר השבוע, שתיחנך במעמד המנכ"ל.
מחר, יום ג’, יחל קדמי את ביקורו בעיר טְיֵאנגִ’ין, המוגדרת על ידי הממשל המרכזי הסיני כעיר בעלת מעמד מיוחד, נחשבת למרכז הפיננסי והבינ"ל של צפון סין ומוגדרת כעיר ירוקה. במסגרת זו ייפגש מנכ"ל התמ"ת עם הנהגת העיר מתוך מטרה לקדם שילובן של חברות ישראליות בפרויקטים בתחום טיהור השפכים וההתפלה.
ברביעי, תגיע משלחת התמ"ת לביקור בבייג’ינג, שם תיפגש עם מר גְ’יַאנג יַאוּפיִּנג, סגן שר הסחר הממונה על תעשיות ההייטק. יחד, יפתחו השניים בחמישי את יום הטכנולוגיות הנערך בשיתוף פעולה של משרד התמ"ת עם משרד הסחר הסיני. ביום הטכנולוגיות תשתתפנה משלחת חברות התוכנה וכן משלחת של 7 חברות ישראליות מובילות בתחום האנרגיה החלופית שיצאה לרואודשואו בסין בארגון מתימו"פ שבמשרד המדען הראשי בתמ"ת. ביום הטכנולוגיות תפגשנה החברות הישראליות עם חברות סיניות וגורמי השקעה סינים על מנת לבחון שיתופי פעולה מסחריים, טכנולוגיים ועסקיים אפשריים. עוד בבייג’ינג, יבקר קדמי במרכז המו"פ של ענקית החומרה Lenovo, במפעל של חברת הרכב הסינית BAIC, ובחברת IREAL איתם ידון באפשרויות לשלב טכנולוגיות ישראליות במוצריהן. בנוסף ייפגש קדמי עם סגן נשיא רשות החברות הממשלתיות הסינית.
מנכ"ל התמ"ת מר שרון קדמי ציין: "ההחלטה לפתוח בשַנגחַאי את הנספחות המסחרית השלישית של משרד התמ"ת הינה החלטה אסטרטגית. שַנגחַאי הינה המרכז העסקי והפיננסי של סין והחשיבות שלה רבה. הנספח המסחרי בשַנגחַאי, אלעד גפני, מונה במטרה לסייע לחברות הישראליות לחדור ולהעמיק את פעילותן בשַנגחַאי ובפרובינציות השכנות גְ’יַאנגסוּ, גֵ’גְ’יַאנג ואַנחוּי. אנו מצפים כי הצבתו תקנה ערך מוסף ליצוא הישראלי לסין".