מאות עובדי פניציה מפגינים בשעה זו מול משרד רה"מ בזמן שבו נערכת ישיבת הממשלה השבועית. העובדים קוראים קריאות לעבר רה"מ: "ביבי, תסיר את אטמי האוזניים. תקשיב לנו. אם נצטרך נביא לכאן מזרונים ונישן כאן יום ולילה עד שהממשלה תעשה את מה שהיא צריכה לעשות כדי שהמפעל לא ייסגר".
העובדים אף התייחסו לנושא הביטחוני וקראו לרה"מ: "ביבי, אנחנו יודעים שאתה כרגע עסוק באיראן. אבל סגירת מפעל פיניציה היא מבחינתנו פצצת אטום על הגליל". העובדים אף פנו לליברמן בשפה הרוסית הקריאות דומות. השר אלי ישי הגיע למפגינים והבטיח לסייע.
כזכור מפעל פניציה נקלע לקשיים כלכליים בעקבות העלויות הגבוהות של הייצור בדלקים וחשמל. העובדים דורשים כעת מהממשלה להשלים את הנחת צינור הג, המגיע כרגע עד עפולה, וכ- 30 ק"מ נוספים עד אזה"ת ציפורית שליד נצרת עלית. העובדים קראו היום לממשלה: "הגז הטבעי הוא החמצן שלנו".
יש לציין כי שימוש בגז יביא על פי הערכות השונות להפחתת עלויות הייצור עד כ- 30% מהעלויות כיום. עוד מעריכים כי הנחת הצינור נעות בין 20-25 מיליון ₪. בהסתדרות אומרים כי הנחת הצינור הן זניחות לעומת הנזק שעלול להיגרם כתוצאה מהעמקת האבטלה באזור.
בשבוע שעבר נפגשו העובדים עם יו"ר ההסתדרות, עופר עיני. בישיבה הוחלט לצאת למאבק מול הממשלה בגיבוי ההסתדרות. יו"ר ההסתדרות, עופר עיני אמר כי "הממשלה היא הגורם היחידי כרגע שיכול להציל את המפעל . ברור שאף משקיע לא יגיע למפעל אם הוא לא יידע שעלויות הייצור הן זולות יותר מעלויות הייצור כיום. ניתן לעשות את זה. העניין הוא רק לקבל החלטה".