בהמשך לדיונים שנערכו בין משרד האוצר להנהלת חברת החשמל, הודיע היום מנכ"ל משרד האוצר, דורון כהן, לחברת החשמל על מתווה הסיוע שאישר לחברה לאור המצוקה התזרימית בה היא נתונה. המתווה שהתגבש נועד לפתור את הגרעון התזרימי של החברה אשר נובע מהמשבר החמור באספקת הגז הטבעי ולמנוע העלאה מיידית של תעריפי החשמל.
בהתאם למתווה תפעל הממשלה להעמדת הפתרונות הבאים לחברת החשמל:
1. מתן ערבות מדינה בסך 1.5 מיליארד ₪ באופן מיידי ועד 0.5 מיליארד ₪ נוספים בחודש נובמבר, ככל שיידרש, להנפקת אג"ח, והכל בכפוף לאישור ועדת הכספים של הכנסת. יודגש כי כ- 100 מיליון מתוך הסכום האמור הינם שארית הגיוס הקודם של חברת החשמל.
2. דחיית תשלומים והפקדות של החברה לרשות המיסים ולרשויות אחרות בכפוף לאישורן.
כמו כן, קובע המתווה כיהחברה תפעל כמיטב יכולתה להעמדת מקורות מימון נוספים במסגרת פעילותה השוטפת באופן שלא יפגע בצרכי המשק. המדינה רואה בסל הפעולות האמור פתרון כולל לבעיה התזרימית של חברת החשמל עד סוף שנת 2012.