הכשרה אנרגיה פירסמה אתמול בלילה הבהרות למצב הקידוח ב"מירה", לבקשת רשות ניירות ערך, בהמשך למסיבת העיתונאים שערכו אתמול השותפות ומודיעין. לדברי הכשרה, תקציב הקידוח המקורי יחד עם התוספת לתקציב הקידוח בסך של כ 4- מיליון דולר, מיועדים לקידוח למטרת הגז בלבד.
הקדיחה בסטייה שמבוצעת כעת הינה למטרת הגז ולא למטרת הנפט. מטרת הנפט נמצאת מערבה ממטרת הגז. הקידוח למטרת הנפט, ככל שיוחלט לבצעו, יבוצע באמצעות אלטרנטיבות קידוח אחרות אשר נבחנות על ידי המפעיל והשותפים ברישיון, ולאחר השלמת הקידוח למטרת הגז.
הפער שנובע בין עומקי המטרות החזויים של שכבות המטרה לבין העומקים שדווחו בדוח המיידי מיום שבת, נובע מהסיבות הבאות: ( 1) פער בין אומדנים סייסמיים לבין נתוני קידוח בפועל כפי שפורסמו במצגת אמש. 2. מיקום המטרה בקידוח בסטייה הינו בנקודה עמוקה יותר מאשר היה אמור להימצא בקידוח המקורי.
השותפות מבהירה, כי אין כל וודאות בדבר הימצאם של "חולות תמר" בעומקים המעודכנים, וכי ככל שהקידוח יגיע אל "חולות תמר" אין כל וודאות שיימצא בהם גז או חומר הידרוקרבוני אחר.