ועדת הבריאות של הכנסת בראשות ח"כ חיים כץ (ליכוד) אישרה היום את התקנות הקובעות באילו מקרים תינתן הנחה על טיפול שבוצע על ידי מגן דוד אדום, ומהו גובה ההנחה.

 

על פי התקנות שאושרו, תיגבה אגרה מופחתת ממטופל במקרים בהם הוזעק אמבולנס וניתן טיפול על ידי מד"א בשטח ללא צורך בפינוי. טיפול בשטח שעליו תיגבה האגרה המופחתת יכלול: תשאול לבירור תסמינים, מצב רפואי ומחלות עבר, ובנוסף, על דרישת יו"ר הוועדה ח"כ חיים כץ, לפחות שניים מהבאים: שימוש באמצעי טכנולוגי לבדיקת מדדים רפואיים חיוניים (למעט מדידת חום ולרבות בדיקת לחץ דם), בדיקת חומרים בדם, בדיקה גופנית של יותר ממערכת גוף אחת.

 

גובה האגרה המופחתת: 25% מאגרת המינימום שגובה מד"א אם הוזעקה ניידת טיפול נמרץ (כיום כ-175 ש"ח לאחר ההנחה), או 50% מאגרת המינימום שגובה מד"א אם הוזעקה ניידת "רגילה", שאינה ניידת טיפול נמרץ (כיום כ- 184 ש"ח לאחר ההנחה).

 

תגובות לכתבה

הוסיפו תגובה

אין לשלוח תגובות הכוללות מידע המפר את תנאי השימוש